VRLO ZANIMLJIV IZAZOV

Senzacionalna vijest brzo stigla do Hrvatske; evo s kime pregovara Prosinečki

08.11.2017 u 17:08

Bionic
Reading

Robert Prosinečki neće dugo biti bez posla. Nakon što je nedavno sporazumno napustio klupu reprezentacije Azerbajdžana, 'Žuti' je korak do novog trenerskog angažmana

Nakon što je raskinuo ugovor s Azerbajdžanom postalo je jasno kako će Prosinečki sljedećih mjeseci postati 'vruća' tema u medijima sve dok ne pronađe novi izazov. Tako su se spominjale reprezentacije s prostora bivše države – Srbija, Slovenija, BiH pa čak i Hrvatska.

No Prosinečki je dao do znanja kako bi više volio biti trener u klubu, a to će mu se uskoro ostvariti. Bliski izvor tportala tvrdi kako je bivši strateg Crvene zvezde i Kayserispora na korak do svojeg trećeg kluba u karijeri – Sturma iz Graza.

Bio bi to veliki izazov za bivšeg hrvatskog reprezentativca, jer je riječ o austrijskom bundesligašu koji je tri puta bio prvak zemlje te četiri puta osvajač domaćeg Kupa.

Uz to Sturm nije u nikakvoj krizi, trenutačno je vodeći na prvenstvenoj ljestvici (14 kola), ispred moćnog Salzburga kojeg želi skinuti s trona, ali trener Franco Foda preuzima austrijsku reprezentaciju i vodit će Sturm samo do kraja jesenske poslusezone, a zatim prepušta kormilo nasljedniku.

  • +7
Robert Prosinečki Izvor: Reuters / Autor: Reuters

Izgleda kako će to biti Prosinečki, pregovori su počeli, želja je obostrana, jer su u Sturmu oduševljenji njegovim radom, a u prilog mu ide i što govori njemački jezik, pa bi uskoro mogla doći potvrda kako će hrvatski stručnjak potpisati ugovor.