SPEKTAKL ZAJAMČEN

Senzacionalna borba u zagrebačkoj Areni

08.02.2016 u 11:56

Bionic
Reading

U glavnoj borbi UFC Fight Night priredbe koja će se 10. travnja održati u Zagrebu ćemo gledati dvoboj između bivšeg UFC prvaka Juniora dos Santosa i Bena Rothwella. Vijest je potvrđena od strane UFC-a i sada je to službeno 'main event' zagrebačke UFC priredbe!

Odličan je to podatak za sve prave MMA fanove jer teško da su mogli i zamisliti bolju glavnu borbu u Areni. Jedina bolja opcija je bila nastup Stipe Miočića, no i dvoboj između petog (Rothwell) i šestog (Dos Santos), teškaša svijeta će zasigurno zadovoljiti apetite borilačke publike u Hrvatskoj i Europi.

Dos Santos je bivši prvak koji će upravo preko dvoboja s Rothwellom tražiti povratak na sam vrh teškaške UFC scene. Nakon gubitka pojasa od Caina Velasqueza, Brazilac je uspio pobijediti Stipu Miočića “sumnjivom odlukom sudaca”, no u posljednjem dvoboju je poražen prekidom od Alistaira Overeema što ga je i gurnulo na 6. mjesto ljestvice. Teški ratovi protiv Miočića, Velasqueza i Hunta očito su ostavili traga na inače granitnoj bradi popularnog “Cigana” pa će u dvoboju protiv Rothwella morati biti posebno oprezan ukoliko ne želi ponovno pognute glave napustiti slavni oktogon.

Rothella se, s druge strane, sjećamo još od onog nerealiziranog meča protiv Mirka Filipovića u Australiji 2010. godine. Bolesnog Amerikanca tada je hrabro zamijenio Hrvatk Anthony Perhosh. Nekoliko godina kasnije “Big Ben” proživljava najbolje trenutke u karijeru. Ovaj gorostasni teškaš je u posljednjem dvoboju impresivno svladao MMA legendu Josha Barnetta. Bilo je to tek prije par dana na UFC Fight Night priredbi Johnson vs. Bader. Rothwell je tada najavio da je 2016. ključna godina za njegovu karijeru te da će upravo ove godine osvojiti naslov prvaka. Prva bitna prepreka na tom putu mu je upravo Junior dos Santos.

Sada polako i slaganje popisa borbi ide prema kraju, a ono što je do sada najavljeno je svakako i više nego zadovoljavajuće. Podsjećamo, Igor Pokrajac će ukrstiti rukavice s Poljakom Janom Balchowiczem, Gabriel Gonzaga će se “sudariti” s Ruslanom Magomedovim, a vidjet ćemo i nastup talentiranog Hrvatak Filipa Pejića koji će također debitirati u UFC-ovom oktogonu. U petak su objavljene cijene ulaznica koje su prilagođene lokalnom tržištu i ekonomskim prilikama pa se najjeftinije karte za Arenu mogu kupiti već po cijeni od 95 kuna. Što je također odlična vijest za sve one koji su planirali uživo pogledati ovaj borilački spektakl.

UFC FN 86 – Zagreb

Junior Dos Santos vs. Ben Rothwell
Igor Pokrajac vs. Jan Blachowicz
Ruslan Magomedov vs. Gabriel Gonzaga
Nicolas Dalby vs. Bartosz Fabinski
Francis Ngannou vs. Bojan Mihajlović
Bojan Veličković vs. Alessio Di Chirico
Filip Pejić vs. Damian Stasiak
Damir Hadžović vs. Mairbek Taisumov
Marcin Tybura vs. Timothy Johnson