slavonski derbi

Senzacija u Vinkovcima, Cibalija nakon četiri godine pobijedila Osijek

27.08.2017 u 23:44

Bionic
Reading

U utakmici 7. kola Prve HNL Cibalia je pobijedila Osijek 2:1. Bio je ovo 50. slavonski derbi, a Vinkovčani su na pobjedu protiv ljutitih konkurenata čekali još od veljače 2013. godine

Osijek je nenadano pao u Vinkovcima. U 50. slavonskom derbiju slavila je Cibalija 2:1! Bio je to prvi poraz Osijeka u ovosezonskom izdanju Hrvatski Telekom Prve HNL.

Domaćin je bolje otvorio utakmicu, zaprijetio je Miličević, a Osijek je uzvratio preko Barišića i Bobana. Dominacija ipak kvalitetnijih gostiju isplatila se u 14. minuti. Boban je ubacio u peterac domaćina, golman Brkić nespretno je reagirao, a Perošević je bio spretan i škaricama u padu zabija za vodstvo Osijeka 1:0.

Autor: youtube

Domaćina rano vodstvo Osijeka nije pokolebalo, dapače, Cibalija je krenula po izjednačenje. I trebalo joj je samo pet minuta! Štrkalj je požrtvovno oduzeo loptu kraj same korner zastavice Škoriću, ubacio u šesnaesterac, a tamo se najbolje snašao Pervan koji u 19. minuti zabija za 1:1.

Autor: youtube

Osijek je pokušao vratiti prednost, imali su priliku preko Bobana i Ejupija, no mreža Cibalije nije se zatresla. Na drugoj strani sjajnu su priliku imali Miličević i Štrkalj.

Pobjedu Cibaliji donio je Galić u 52. minuti. Nakon kornera lopta je prošla peterac Osijeka, nitko nije reagirao pa je Galić nesmetano na drugoj stativi zabio za pobjedu.

Autor: youtube

Napomenimo kako je Cibalijin strijelac Marko Pervan sada prvi strijelac lige, zabio je ukupno pet golova od početka sezone.

  • +5
Cibalia Osijek 2:0 Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL
Cibalia - Osijek 2:1 (7. kolo 2017./18., 28.8.), sažetak Autor: Youtube