PROBLEM SU - GODINE

Senzacija u rukometu; PSG potpisao neuništivu legendu koja je baš u Hrvatskoj stigla do rekorda svih rekorda

01.02.2019 u 16:12

Bionic
Reading

Kad najbogatiji rukometni klub svijeta PSG radi transfere onda to uvijek privlači pozornost medija. Parižani su ovoga puta iznenadili, da doveli su legendu, ali koja će u kolovozu navršiti 40 godina

Uwe Gensheimer, jedno od najboljih lijevih krila svijeta, napustio je PSG i vratio se u Löwen gdje je proveo najveći dio karijere, a PSG je odmah našao zamjenu. No odluka vodstva pariškog kluba iznenadila je rukometne stručnjake, jer će u suprotnom smjeru, iz bundesligaša u francuskog prvaka, igrač koji ima 39 godina.

Riječ je o Gudjonu Valuru Sigurdssonu, hodajućoj legendi rukometa, koji je najefikasniji igrač u povijesti ovoga sporta po golovima za reprezentaciju, a taj rekord je postavio na Euru u Hrvatskoj prošle godine. No on se bliži 40-oj, jasno je da je prenatrpani rukometni raspored vrlo zahtjevan za njegove godine.

PSG koji lovi sve naslove, a posebno trofej Lige prvaka, koju nikada nije osvojio, tako je iznenadio mnoge. Klub sa najvećim proračunom u rukometu odlučio se kockati i dovesti vrhunskog igrača, ali veterana, koji je u zadnje vrijeme i ozlijeđen (propustio nedavni SP).

  • +5
SP u rukometu: Hrvatska - Island Izvor: Pixsell / Autor: Sven Hoppe/DPA/PIXSELL

Nisu poznati uvjeti ove 'zamjene' Gensheimer – Sigurdsson, ali Islanđanin koji je zadnje desetljeće igrao na najvišoj mogućoj razini blizu je kraja karijere bez obzira koliko odbija to priznati i što mu se navijački svijet klanja što prkosi vremenu.

Inače, Sigurdsson je s reprezentacijom Islanda osvojio olimpijsko srebro (2008.) i europsku broncu (2010.), a igrao je za Akureyri, Essen, Gummersbach, Löwen, Kobenhavn, Kiel, Barcelonu i sada PSG.