FUTSAL

Senzacija u Kupu: nakon izbacivanja Dinama srušili su i branitelja naslova...

20.02.2023 u 10:39

Bionic
Reading

U finalu hrvatskog Futsal kupa u ponedjeljak, 20. veljače u dvorani II zagrebačkog Doma sportova igrat će ekipe Šibenik 1983 i Futsal Pule.

Drugoligaš Šibenik 1983 je u polufinalu pobijedio aktualnog osvajača dvostruke krune Novo Vrijeme nakon boljeg raspucavanja šesteraca, dok je u prvom polufinalu Futsal Pula pobijedila MNK Murter sa 6-3.

Nakon što je četvrtfinalu izbacio Futsal Dinamo, Šibenik 1983 je priredio još jedno veliko iznenađenje pobijedivši osvajača dvostruke krune.

Novo Vrijeme je vodilo 1-0 i 2-1, no Šibenik se oba puta vraćao, pa je pitanje pobjednika razriješeno šestercima.

Makarani su poveli u 16. minuti golom Jeffersona Brena, izjednačio je Vinko Jurković u 33. minuti, da bi minutu kasnije Rafinha vratio Novo Vrijeme u novu prednost. Na konačnih 2-2 postavio je Nikola Badrov u 35. minuti.

Prilikom raspucavanja za Šibenik su zabili Duje Bajrušović, Mario Žumberac i Mihovil Protega, dok su u suparničkim redovima promašili Vedran Kazazić, Rafinha i Toni Jelavić.

U prvom polufinalnom ogledu Futsal Pula je pobijedila MNK Murter sa 6-3.

Pula je izborila finale preokretom u drugom poluvremenu nakon što je drugoligaš Murter na odmor otišao vodstvom 3-2. Međutim, u nastavku susreta Puljani su na krilima Davida Mataje preokrenuli rezultat.

Pula je povela u četvrtoj minuti golom Daniela Moravca, no minutu kasnije je Murter je izjednačio preko Šimuna Popova. Manolo Bilić je u šestoj minuti ponovo doveo Puljane u vodstvo, no Murter je uzvratio golovima Josipa Ćorana (14) i drugim golom Popova (18) za vodstvo 3-2 na poluvremenu.

U nastavku susreta Mataja je briljirao s trio gola u nizu (24, 27, 39), a Moravac je u posljednjim trenucima zabio za konačnih 6-3.