bombastični transfer

Senzacija na pomolu; jedan od najboljih stranaca u povijesti Hrvatski Telekom Prve lige vratio se u Zagreb kako bi oživio karijeru

26.01.2021 u 13:59

Bionic
Reading

Hilal Soudani (33) raskinuo je ugovor s grčkim Olympiacosom i kao slobodan igrač vratio se u Hrvatsku. Alžirac je najbolji stranac koji je igrao za Dinamo, za 'modre' je od 2013. do 2018. godine odigrao 197 utakmica i zabio 96 golova, a sada u Hrvatskoj želi oživjeti karijeru nakon dvije teške ozljede

U ljeto 2018. godine Hilal Soudani je iz Dinama otišao u englesku drugu ligu, Nottingham Forest za njega je 'modrima' platio tri milijuna eura, no Alžirac se u Championshipu baš nije naigrao.

Točnije, nije imao sreće jer je ozlijedio ligamente koljena, a oporavak je bio dug i težak. Sreću je Soudani potražio u Grčkoj, u redovima Olympiacosa. To čak i nije bio 'pravi transfer' jer Forest i Olympiacos imaju istog gazdu, Evangelos Marinakis često tako 'mijenja' igrače unutar svoje 'nogometne korporacije'.

Prva je sezona u Pireju za Soudanija bila više nego korektna, 20 utakmica i sedam golova, no prije godinu dana nesretni je Alžirac ponovno ozlijedio ligamente koljena. Dvije tako teške ozljede u tako kratkom vremenu ostavile su traga, pa je ove sezone Soudani ispao iz prve momčadi Olympiacosa i logičan je potez bio raskid ugovora.

Hilal Soudani je sada kao slobodan igrač stigao u Zagreb, a Sportske novosti tvrde kako bi karijeru trebao nastaviti u Hrvatski Telekom Prvoj ligi! Zimski prijelazni rok traje do kraja siječnja, Soudani je stigao kako bi u drugom dijelu sezone pokušao oživjeti karijeru i sigurno je kako neće imati prevelika financijska očekivanja. Podsjetimo, u Zagrebu se skrasio Soudanijev brat Samir, ovdje je zasnovao obitelj, pa je i sam Hilal često naglašavao kako intenzivno razmišlja o životu u hrvatskoj metropoli po svršetku karijere.

  • +10
Dodjela tportalove nagrade Kapetani biraju igrača godine - El Arabi Hilal Soudani Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

No, glavno je pitanje za koga će Hilal Soudani igrati do kraja sezone? Malo je vjerojatno da će se vratiti u Dinamo koji je svoju momčad već kompletirao i jednostavno za njega nema mjesta. Od ostalih klubova jedina logična 'stanica' u ovoj polusezoni bila bi - Lokomotiva.

Sve utakmice UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige ekskluzivno možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

'Lokosi' su u izuzetno teškoj situaciji, desetkovani su odlascima najboljih igrača, trenutno su posljednja momčad HT Prve lige, a novi trener Jerko Leko ima nezahvalan zadatak spašavanja. Sigurno je kako bi svima odgovaralo da Soudani do kraja sezone pojača Lokomotivu. Korist bi bila obostrana jer Soudani bi odmah mogao zaigrati u prvoj postavi 'lokosa' kojima bi napadač njegovih kvaliteta bio fantastično pojačanje. I jamstvo da će napokon biti konkurentni jer su u 15 odigranih utakmica osvojili samo 12 bodova, a zabili su mizernih 13 golova.

El Arabi Hilal Soudani Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

Dolazak Soudanija nije želio komentirati prvi čovjek 'lokosa' Božidar Šikić. Bio je tajnovit...

'Nazovite me sutra, tada bi već moglo biti nekih zanimljivih vijesti', kazao je direktor Lokomotive u razgovoru za 24sata.

Kako god bilo, najavljeno je da će Hilal Soudani sutra (srijeda, 27. siječnja) biti gost Dinama te će na Maksimiru pratiti derbi s Hajdukom (odgođena utakmica 13. kola HT Prve lige). Najveći hrvatski nogometni derbi na rasporedu je od 17.05 sati (Arenasport 3), a pravi Mr. Derby će biti na tribinama...