ČUDO NA SAN SIRU

Senzacija: Milan umrtvio Barcu pa ju potpuno šokirao!

20.02.2013 u 22:37

Bionic
Reading

Golovima Boatenga i Muntarija nogometaši Milana pobijedili su Barcelonu u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka.

Allegrijeva momčad uspjela je ono što nikome nije uspjelo ove sezone: pronaći dobitnu formulu kako pobijediti nedodirljive Katalonce. Milan je u prvoj utakmici na San Siru potpuno umrtvio katalonske zvijezde i zasluženo došao do velike prednosti uoči uzvrata.


Bila je to utakmica bez mnogo prilika. U prvom poluvremenu Barcelona je bila ta koja je imala više loptu u nogama, ali obrana 'rossonera' odlično se držala i nije im dopustila niti jednu konkretnu priliku. Domaći su pak mogli povesti iz kontre u 16. minuti da se El Shaarawy nije spetljao nakon što je sam izašao pred Valdesa.

U drugom poluvremenu nije se mnogo toga promijenilo, sve do 57. minute kada je Kevin-Prince Boateng iskoristio odbijenu loptu nakon slobodnjaka i neobranjivo ju pospremio u Valdesovu mrežu.

Barcelona ni nakon primljenog pogotka nije uspjevala probiti obrambeni bedem domaćina. U 76. minuti Iniesta je opalio s ruba kaznenog prostora vrlo blizu okvira gola, što je bila najbolja šansa gostiju na utakmici. A deset minuta prije kraja senzacija je kompletirana. Sulley Muntari je ostao sam na lijevoj strani i sigurno zabio u suprotni kut, za ogromnu prednost talijanske momčadi uoči uzvrata.


U samoj završnici Barca je nastavila pritiskati, ali prave gol prilike nisu stizale. Lionel Messi koji posljednjih mjeseci zabija na gotovo svakoj utakmici bio je potpuno nevidljiv, što je još jedan dokaz fantastične igre obrane Milana.

Sjajni 'rossoneri' tako odlaze s 2:0 na Camp Nou, gdje će Barcelona morati puno bolje igrati ako želi u četvrtfinale Lige prvaka.

Liga prvaka, osmina finala, prva utakmica:

Milan – Barcelona 2:0 (Boateng 57, Muntari 81)

Liga prvaka, Završnica
Milan 2 0 Barcelona
Strijelci
1:0 K. Boateng (56') 2:0 S. Muntari (81')
Sastavi
C. Abbiati
M. Ambrosini
K. Constant
I. Abate
R. Montolivo
S. Muntari
S. El Shaarawy (88' B. Traore)
K. Boateng
G. Pazzini (75' M. Niang)
C. Zapata
P. Mexes
V. Valdés
S. Busquets
J. Alba
G. Pique
D. Alves
Xavi Hernandez
C. Fábregas (62' A. Sánchez)
C. Puyol (88' J. Mascherano)
A. Iniesta
Pedro Rodriguez
L. Messi
Žuti kartoni
P. Mexes 25'
B. Traore 90'
S. Busquets 54'
G. Pique 57'