iskreni žuti

Ove riječi Roberta Prosinečkog neće se svidjeti Davoru Šukeru i društvu iz HNS-a

16.10.2017 u 21:38

Bionic
Reading

Hrvatska javnost na klupi nogometne reprezentacije najradije bi vidjela Roberta Prosinečkog. No, legendarni Žuti tvrdi kako još nije vrijeme...

Izbornički mandat na klupi Azerbajdžana završio je, Robert Prosinečki traži nove izazove. No, iako bi logičan slijed bio preuzimanje hrvatske reprezentacije Žuti o tome baš i ne razmišlja.

'Vidio sam, pročitao. Ne, hvala! Ovdje nisam poželjan jer nisam njihov. Moji su stavovi znani, ne mogu ih mijenjati preko noći. Uostalom, reprezentacija je pred vratima Svjetskog prvenstva, igrači su klasni, Dalić je dobio Ukrajinu i zaslužio priliku. Treba ih pustiti da završe posao', rekao je Robert Prosinečki u razgovoru za Večernji list.

Slovenija, BiH, pa sada i Austrija spominju ga kao novog izbornika...

'Godi to čuti, znači da netko ipak prati i gleda što sam radio', kaže Prosinečki te naglašava glavne razloge zašto još nije spreman raditi u Hrvatskoj:

'Kod nas je oko nogometa stvorena doista loša klima. Reprezentacija je stalno na velikim turnirima, klubovi znaju izboriti Ligu prvaka, Europsku ligu. No, narod nije blesav, zna što se događa, tko kolo vodi i tko od nogometa ovdje profitira. Treba krenuti ispočetka. Trebaju doći ljudi koji nemaju mrlje iza sebe, koji su već nešto učinili u svojim karijerama. Jednostavno treba opet vratiti ljudima vjeru da je nogomet nešto lijepo, poštenije nego što je to slučaj kod nas. Ali ja, nažalost, kod nas ne vidim te ljude, tu snagu...'

Cijeli razgovor s Robertom Prosinečkim pročitajte OVDJE.