ATP MONTE CARLO

Senzacija godine; Đoković stradao od mladog Čeha

13.04.2016 u 17:09

Bionic
Reading

Nakon 22 pobjede na seriji Masters, Novak Đoković poražen je u 2. kolu turnira u Monte Carlu sa 1:2 (4:6, 6:2, 4:6) od 55. igrača svijeta, 22-godišnjeg Čeha Jirija Veselog

Nakon dva sata i šest minuta igre, gledatelji u Monte Carlu mogli su svjedočiti najvećem teniskom iznenađenju godine. Naime, prvi tenisač svijeta Novak Đoković morao je čestitati 22-godišnjem Čehu. Jiri Vesely već u prvom setu najavio je iznenađenje. Prvi je set dobio rezultatom 6:4.

Ipak, nitko od gledatelja, nakon što je Đoković dobio drugi set s uvjerljivih 6:2 nije očekivao da će prvi meč na zemlji ove sezone za Novaka Đokovića otići u suprotnom smjeru. Čeh se oporavio i sa novih 6:4 kreirao najveće iznenađenje. Bio je to njihov prvi međusobni ogled. A unazad tri godine, od ispadanja protiv Dimitrova u Madridu, nije se dogodilo da prvi tenisač svijeta ispadne već u drugom kolu.

Također, ovo mu je tek drugi poraz ove sezone, a do ovog je odigrao čak 30 mečeva. Đoković je u Monte Carlu branio naslov.

No nije to bilo jedino danas u Kneževini. Nešto ranije, bosanskohercegovački tenisač Damir Džumhur (23) nastavio je s odličnim rezultatima koje ostvaruje u posljednjih mjesec dana, on je u dvoboju 2. kola velikog ATP turnira u Monte Carlu svladao sedmog igrača svijeta, Čeha Tomaša Berdycha sa 6:4, 6:7 (1), 6:3.

Džumhur je nastup u glavnom ždrijebu turnira u Monte Carlu izborio kroz kvalifikacije, a pobjedom protiv Berdycha stigao je osmine finala na drugom uzastopnom turniru iz serije Masters 1000, taj je domet ostvario i nedavno u Miamiju.

Zanimljivo, Džumhur, koji trenutačno zauzima 99. mjesto na ATP ljestvici, prije turnira u Miamiju nije ostvario niti jednu pobjedu na turniru Masters 1000 u karijeri.

U 3. kolu Džumhurov suparnik bit će bolji iz ogleda između Urugvajca Pabla Cuevasa i Kanađanina Miloša Raonića.