MILOSTIVA UEFA

Senzacija: Dinamu vraćena tri boda!

20.11.2009 u 14:32

Bionic
Reading

Uefa se smilovala Dinamu - žalba maksimirskog kluba urodila je plodom jer su hrvatskom prvaku vraćena tri boda koja je osvojio u Europskoj ligi protiv rumunjskog predstavnika Temišvara

Disciplinska komisija Uefe je u petak donijela odluku koja će razveseliti 'modre' drukere. Tri boda osvojena u utakmici protiv Temišvara (0:3) vraćena su i hrvatski prvak ima opet nekakve šanse za prolaz u šesnaestinu finala Europske lige. Od drugih odluka vezanih uz klub iz Maksimirske 128 treba istaknuti da je Dinamo novčano kažnjen u iznosu od 75.000 eura, a da će u slučaju ponovljenog prekršaja biti izbačen iz natjecanja u kojem sudjeluje, uz rok kušnje od tri godine.

Dinamo je u najvećoj mjeri uspio u žalbenom postupku izbjeći izbacivanje iz Europske lige te je odluka prvog stupnja, tj. disciplinske komisije Uefe od 20. listopada izmijenjena u korist kluba. Vraćanjem oduzeta tri boda za pobjedu u Temišvaru u potpunosti su zaštićeni sportsko-natjecateljski interesi kluba.

Odluka Uefe, međutim, donosi vrlo prijeteću i jasnu opomenu prvenstveno navijačima kluba, kao i svim drugim državnim tijelima da je nužno hitno rješavanje problema huliganizma. Odluka predstavlja zadnju opomenu klubu da se nesportsko ponašanje ili nasilje takozvanih navijača neće ni najmanje tolerirati te će disciplinski organi Uefe bez sumnje izreći puno težu kaznu.

U skupini A sada Anderlecht i Ajax imaju osam bodova, Dinamo tri, a Temišvar dva. Hrvatskog prvaka još očekuju susreti protiv belgijskog predstavnika u Bruxellesu (2. prosinca) i domaći ogled pred praznim tribinama protiv rumunjskog prvoligaša (17. prosinca).