OBJAVA U NEDJELJU

Senzacija - Alex Ferguson odlazi u mirovinu

08.05.2013 u 09:49

Bionic
Reading

Engleski medijski prostor zagušila je u srijedu senzacionalna informacija. Sir Alex Ferguson bi ovaj tjedan mogao objaviti odlazak u mirovinu i napuštanje klupe Manchester Uniteda nakon 27 godina…

Na Old Traffordu zasad, dakako, nitko ne želi potvrditi ovu špekulaciju, a Daily Mail navodi kako se 71-godišnji Škot priprema objaviti svoju odluku nakon nedjeljne utakmice protiv Swanseaja kada će 'crvenim vragovima' biti uručen pehar za 20. naslov engleskog prvaka i 13. od osnutka Premierlige.

Glasine su se počele pojavljivati među nogometašima i trenerima Uniteda u utorak tijekom druženja na golfu. Navodno je prisutnima tada rečeno da uskoro mogu očekivati važnu objavu vezanu uz Fergusonovu budućnost.


Istodobno je u otočkim kladionicama drastično pao koeficijent na Fergusonov odlazak, a isto se tako kao glavni favorit za nasljednika neuništivog stručnjaka nametnuo njegov sunarodnjak i aktualni trener Evertona David Moyes. Njegov ugovor s 'toffeesima' istječe na kraju ove sezone, a novi još uvijek odbija potpisati, što također podgrijava nagađanja da ima dogovoren transfer.

Je li u pitanju samo medijska 'patka' ili je stvarno došao kraj Fergusonove ere, saznat ćemo vrlo brzo. Škot je, podsjetimo, preuzeo treniranje Uniteda 1986. godine i otada neprekidno vodi 'crvene vragove' s kojima je, između ostaloga, osvojio 13 naslova u Premierligi, pet u FA Cupu, četiri u Liga kupu, dva u Ligi prvaka, jedan na Svjetskom klupskom prvenstvu…