FIFA_SP_2018.svg

veliko iznenađenje

Južnoamerički navijači u potpunom čudu: Ovo se na SP-u nije dogodilo 44 godine!

  • Ivan Janković
  • Zadnja izmjena 19.06.2018 21:07
  • Objavljeno 19.06.2018 u 16:40
Bionic
Reading

Pobjeda Japana nad Kolumbijom bila je prvi uspjeh azijskih reprezentacija protiv neke južnoameričke selekcije u povijesti SP-a, a zadnji put su četiri momčadi iz Južne Amerike ostale bez pobjede u prvom kolu grupne faze svjetske nogometne smotre davne 1974. godine...

Svjetsko prvenstvo u Rusiji obiluje iznenađujućim rezultatima i neuspjesima favorita, a posebno razočarane mogu biti reprezentacije iz Južne Amerike.

  • +3
SP u nogometu, skupina H: Kolumbija - Japan Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Porazom Kolumbije od Japana zaključeno je slabo prvo kolo za južnoameričke izabrane vrste koje su upisale dva poraza, dva remija i jednu pobjedu, što je njihov najslabiji učinak u ovoj fazi natjecanja još od 1974. godine.

Poraz Perua od Danske još i nije bio toliko iznenađenje, ali da Brazil neće pobijediti Švicarsku, a Argentina Island malotko je očekivao, da bi kolumbijski očajni nastup zaokružio kolo za zaborav Južne Amerike. Jedina svijetla točka bio je pogodak Josea Gimeneza za Urugvaj u posljednjim trenucima dvoboja protiv Egipta za jedini trijumf Južnoamerikanaca u Rusiji zasad, no ni Tabarezova momčad nije svojim nastupom oduševila nikog.

Zanimljivo, pobjeda Japana protiv Kolumbije također je bio i prvi uspjeh azijskih reprezentacija u dvoboju protiv Južnoamerikanaca u povijesti SP-a. Prije toga su imale tek tri remija i 14 poraza u međusobnim obračunima...

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal