čeka se odluka

Šef Barcelone Laporta bio je prilično jasan kad je Xavijev odlazak s klupe u pitanju

22.03.2024 u 14:46

Bionic
Reading

Predsjednik Barcelone Joan Laporta ima veluku želju da Xavi ostane glavni trener i ne želi ni čuti za druge opcije dok ne donese konačnu odluku

Podsjetimo, kako je Xavi Hernandez - igračka legenda Barcelone – najavio početkom godine kako sigurno napušta klub na kraju sezone.

No, sve se češće govori kako bi se ipak mogao predomisliti, a ključnu ulogu u tome svakako ima predsjednik kluba Joan Laporta koji je zadovoljan kako momčad raste i diže se u formi.

Kako doznaju španjolski mediji, Laporta je svoj stav prenio samom Xaviju.

Javno je rekao da bi 'volio da Xavi ostane', ali isto tako je dodao kako odluka još nije donesena.

'On stalno ponavlja kako će otići u lipnju, ali još ćemo vidjeti. Ne želimo sami sebi stvarati pritisak i n želimo sami donesemo odluku. Trenutačno nam ide, kako stvari stoje', kazao je Laporta za Mundo Deportivo.

Treba reći kako je Xavijeva momčad neporažena u posljednjih deset utakmica u svim natjecanjima, uključujući pobjedu u osmini finala Lige prvaka nad Napolijem.

U četvrtfinalu ih čeka Paris Saint-Germain i momčadi je potreban mir, a ne priča o novom treneru.

Takošer treba reći kako su pobjeda 3:0 nad Atletico Madridom stigli na drugo mjesto La Lige, odmah iza najvećeg rivala Real Madrida.

Tako da priče o novom treneru kao što je bivši strateg Bayerna Hansi Flick sad nisu opcija. A to je naglasio i Laporta.

Na pitanje, što ako će morati pronaći novog trenera i kakav profil bi tražio, rekao je:

'Svaki trener koji dođe morat će se prilagoditi našoj strukturi. Barcelona je iznad trenera, igrača, predsjednika ili direktora. Napravili smo uspješan model i trener će se morati prilagoditi. Dakle, tko god da dođe, morat će pričekati kraj sezone jer ništa ne mijenjamo i diramo dok Xavi - ne donese konačnu odluku', jasno je poručio Laporta.

A podsjetimo, baš nakon tog intervjua Španjolski nogometni savez kaznio je Xavija s dvije utakmice zabrane vođenja momčadi zbog crvenog kartona kojeg je dobio tijekom derbija u Madridu protiv Atletica.

Standings provided by Sofascore