šok na parku prinčeva

Sedam nevjerojatnih detalja koji su obilježili utakmicu PSG-a i Manchester Uniteda; svi se pitaju kako su 'crveni vragovi' pobijedili

07.03.2019 u 09:36

Bionic
Reading

Fantastičnu su utakmicu na Parku prinčeva u Parizu odigrali PSG i Manchester United. Posebice to vrijedi za goste koji su na kraju slavili 3:1 i tako u infarktnoj završnici iz penala u sudačkoj nadoknadi nadoknadili dva gola manjka s Old Trafforda te izborili četvrtfinale Lige prvaka

Nakon što je slovenski sudac Damir Skomina odsvirao kraj na Parku prinčeva je s jedne strane zavladala totalna tuga i nevjerica, a s druge euforija... Manchester United je na uzvratni susret osmine finala Lige prvaka stigao kao potpuni autsajder jer je PSG u prvoj utakmici na Old Traffordu slavio 2:0 i praktički imao riješenu situaciju.

Čak su i kladionice 'pokopale' United jer je koeficijent na prolazak PSG-a dalje bio 1.01, dok je na okladu da će 'crveni vragovi' izboriti četvrtfinale koeficijent bio fantastičnih 14!

No, Ole Gunnar Solskjaer i njegovi igrači imali su drugi plan, a ovo je sedam nevjerojatnih detalja s jučerašnje utakmice u kojoj je United stigao do povijesne pobjede.

  • 1. Manchester United je utakmicu s PSG-om započeo bez čak deset standardnih prvotimaca koji su izostali zbog ozljeda i suspenzija. To su redom: Paul Pogba, Alex Sanchez, Juan Mata, Nemanja Matić, Anthony Martial, Antonio Valencia, Matteo Darmian, Phil Jones, Ander Herrera, Jesse Lingard.
  • 2. Nesreća nikad ne dolazi sama pa je United već u 36. minuti utakmice ostao i bez 11. prvotimca, zbog ozljede je igru morao napustiti Eric Bailly.
  • 3. Manchester United postao je prvi klub u 63 godine dugoj povijesti Lige prvaka i Kupa prvaka koji je izgubio prvu utakmicu pred svojim navijačima 2:0, ali je ipak prošao dalje. Do sada je takvu priliku imalo čak 106 klubova, a Manchester United je 107. u niz, ali prvi kojemu je to u povijesti i uspjelo...
  • 4. 'Crveni vragovi' su u drugom poluvremenu samo jednom pucali na gol PSG-a. Bio je to šut nakon kojeg je dosuđen jedanaesterac iz kojeg je Marcus Rashford zabio gol za 3:1 i prolazak u četvrtfinale.
  • 5. Rezerva Manchester Uniteda, 17-godišnji Mason Greenwood, ove je sezone za prvu momčad odigrao samo 10 minuta. Bilo je to 10 minuta na jučerašnjoj utakmici s PSG-om!
  • +4
PSG - Manchester United; Liga prvaka; 6.3.2019. Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia
  • 6. Ništa bolji nije ni Tahiti Chong (19), on je u igru ušao u 80. minuti utakmice, a ove je sezone za Manchester United odigrao - zajedno s minutama protiv PSG-a - samo 41 minutu. U engleskom prvenstvu na terenu je proveo, pazite sad, jednu jedinu minutu!
  • 7. PSG je u jednom trenutku imao čak 87 posto posjeda lopte, United nije izveo niti jedan jedini korner, a kapetan 'crvenih vragova' Ashley Young prvi je kontakt s loptom na utakmici imao tek u 23. minuti. I to je bilo u - klizećem startu!