što mu se događa?

Bahati Leo Messi svojim je uvjetima šokirao svijet; vraća se u reprezentaciju, ali nećete vjerovati kakve je povlastice tražio

07.03.2019 u 06:43

Bionic
Reading

Argentinska nogometna reprezentacija će 26. ožujka s Marokom odigrati prijateljsku utakmicu u Rabatu, a za 'gauče' bi napokon trebao zaigrati i Leo Messi koji se iz reprezentacije povukao nakon debakla na Svjetskom prvenstvu u Rusiji u lipnju prošle godine. No, Messi je još jednom pokazao svoju bahatu stranu i tako razočarao milijune obožavatelja

Leo Messi jedan je od najboljih, svih vremena. To mu nitko ne može oduzeti. Ali... Uvijek postoji taj 'ali'. Kod Messija je često još i izraženiji jer se Argentinac sve češće ponaša nevjerojatno bahato i arogantno, posebice prema navijačima i protivnicima.

U jednu je ruku razumljivo da mu smeta sva ta medijska pompa koja se stvara oko njega gdje god se pojavi, ali treba se znati nositi s teretom slave. A Messi se na tom ispitu, barem se sada tako čini, jednostavno - lomi. Najbolji pokazatelj za to su i njegovi uvjeti koje je postavio nakon što je objavio da se vraća u argentinsku reprezentaciju.

Messi za 'gauče' nije nastupio još od lipnja prošle godine i debakla na SP-u u Rusiji. Zatražio je 'pauzu', malo vremena 'za sebe'. Sad je 'prelomio' i odlučio da se vraća, ali pod svojim uvjetima. A oni su zgrozili i šokirali, kako argentinsku javnost, tako i protivnike.

  • +14
Lionel Messi - jedan od najvećih nogometaša svih vremena Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Argentina će tako 26. ožujka u Rabatu igrati prijateljsku utakmicu s Marokom, a na njoj bi se trebao vratiti i Leo Messi. Marokanci su 'gaučima' za ovo gostovanje platili osam milijuna eura i očekuju Argentinu u najjačem sastavu. Kako sada stvari stoje, to će se i dogoditi. Ali...

Argentinski su mediji otkrili koje je sve uvjete bahati Leo Messi postavio čelnicima Saveza za tu utakmicu. A oni su takvi da su zgrozili i najvjernije navijače u Argentini, o desecima milijuna obožavatelja diljem svijeta nećemo ni govoriti.

Dakle, prvo je tražio privatni avion za sebe i obitelj kako bi u Maroko mogao doći na sam dan utakmice. Lokacija na kojoj će biti smješten, navodno odvojeno od reprezentacije, je - tajna. No, to je samo početak jer Messi je izričito tražio da ga protivnički nogometaši ne fauliraju za vrijeme utakmice, ali se obvezao da će odigrati najmanje 60 minuta. Uz to insistira na tome da se ne želi fotografirati s igračima ili navijačima Maroka, neće mijenjati dres s protivničkim igračima, neće dijeliti autograme, ali neće ni davati nikakve izjave za medije!

Ovo je itekako naljutilo javnost u Maroku, ali i u Argentini. Predstavnici medija odmah su zatražili da se ova 'Messijeva pravila' ukinu. Neki su otišli tako daleko da su bahatom Messiju poručili da mu je bolje da uopće ne igra za Argentinu ako se misli tako ponašati.