UPITNA BUDUĆNOST

Schumacheru se sprema najgori mogući scenarij; on to nije očekivao, sve je odjednom stalo

07.08.2022 u 08:13

Bionic
Reading

Neizvjesna je budućnost Micka Schumachera u Formuli 1, njemački vozač u drugom dijelu sezone pokušat će izboriti novi ugovor s Haasom ili mu se loše piše

Sebastain Vettel najavio je odlazak u mirovinu na kraju sezone, kao svojeg nasljednika predložio je mladog Schumija, ali umjesto toga Aston Martin se odlučio za iskusnog Fernanda Alonsa. Mick je tako izgubio jedno potencijalno mjesto u Formuli 1, a visi mu i ovo sadašnje u Haasu.

Naime, sin sedmerostrukog prvaka Michaela nedavno je počeo razgovarati sa svojim šefom momčadi Güntherom Steinerom o mogućnosti treće sezone s Haasom.

'Razgovori se vode svaki dan. Vjerojatno će tek nakon ili tijekom ljetne stanke ići u više detalja', rekao je Mick na VN Mađarske.

Ali pregovori su stali! Zašto? U Haasu su uvidjeli kako Schumacher više nema pravih opcija za nastavak karijere u Formuli 1 osim njih (nakon što je sve propalo s Astonom Martinom) i oni sada drže 'karte u svojim rukama'.

'Schumacher neće dobiti novi ugovor sa svojom momčadi Haas tijekom ljetne stanke jer se šef momčadi Günther Steiner više ne žuri pregovarati o produženju ugovora s vozačem', uvjereni su na njemačkoj televiziji RTL i dodaju:

  • +16
Formula 1, Velika nagrada Mađarske, Hungaroring, 31.7.2022. Izvor: EPA / Autor: Tamas Kovacs

'Haas se sada može osloniti na faktor vremena, dobro znajući da je američki tim trenutačno jedini način da Nijemac osigura svoje mjesto među vozačima u nadolazećoj godini.'

Ako se Haas odluči zahvaliti Nijemcu, male su šanse da bi on mogao prijeći u Alfa Romeo ili Williams koji imaju neke druge opcije pa je jasno da je na Schuamcheru veliki pritisak u nastavku prvenstva.