KORAK PO KORAK

Schumacherov sin u tajnosti se priprema za Formulu 1!

19.12.2014 u 17:15

Bionic
Reading

Mick Schumacher odradio je tajno testiranje Formule 4 u Valenciji. Prvi je put vozio jedan bolid, nakon uspješnih karting nastupa ove godine...

Sin sedmerostrukog F1 šampiona nakon tragedije koja je pogodila obitelj čini se da je odlučan nastaviti gdje je tata stao. Mick Schumacher zasad je imao solidnu karting karijeru, nekoliko plasmana na postolje među europskom i svjetskom elitom, a kako pišu austrijski mediji, ovih je dana napravio sljedeći korak, vozeći prvi put u životu jedan bolid.

Mick Junior, kako ga službeno pišu na karting utrkama, odradio je testiranje Formule 4 u Valenciji. Korak je to naprijed prema Formuli 1, ali zasad je nemoguće procijeniti hoće li biti kvalitetan kao otac.

'Mick je definitivno talentiran, ali ne možete reći da će dobar karting vozač sigurno biti brz u bolidu Formule 1. Nakon jednog dana testiranja, nemoguće je procijeniti što je sve u stanju postići,' rekao je Peter Mucke, šef momčadi s kojom je testirao.

Mick ima 15 godina, a iako Max Verstappen već sa 17 ulazi u elitno automobilističko natjecanje, Schumacher neće žuriti. Sljedeće sezone nastavit će voziti karting.