POVRATAK U F1

Schumacher potpisao za Mercedes!

23.12.2009 u 10:28

Bionic
Reading

Sedmerostruki svjetski prvak Michael Schumacher vraća se u Formulu i iduće godine vozit će za momčad Mercedes GP-ja, piše njemački list Bild te otklanja mogućnost da se radi o običnom nagađanju

Proteklih se mjeseci jako puno pisalo o mogućem povratku Michaela Schumachera u Formulu 1. Bilo je nagađanja, špekulacija, da bi na kraju došlo do sporazuma po kojem se sedmerostruki svjetski prvak nakon što nije vozio tri sezone vraća u oktanski cirkus.

Schumacher, koji se povukao 2006., potpisao je jednogodišnji ugovor s Mercedesom i debitirat će s novom momčadi 14. ožujka na VN Bahraina, prvoj utrci sezone 2010.

Prema pisanju Bilda, Schumacherov jednogodišnji ugovor vrijedan je sedam milijuna eura, a do potpisivanja je došlo dan nakon što je Mercedes GP objavio početak dugoročnog partnerstva s malezijskom kompanijom Petronas.

Schumacher, koji će 3. siječnja navršiti 41. godinu, planirao je povratak u Ferrari ovo ljeto nakon ozljede Felipea Masse, ali su liječnici rekli da se ne može utrkivati nakon što se ozlijedio u motociklističkoj nesreći ranije ove godine.

'Naš cilj može biti samo borba za naslov svjetskog prvaka', kazao je njemački vozač novinarima nakon što je objavljeno da je potpisao ugovor s Mercedesom u utorak.

Mediji su objavili da je Schumacher potpisao jednogodišnji ugovor vrijedan 7 milijuna eura.

'Govorimo o tri godine, to nije nešto samo za jednu godinu', izjavio j bivši vozač Ferrarija. 'Radujemo se nastavku suradnje.'

Mercedes, koji jer preuzeo aktualnog svjetskog prvaka Brawn GP, doveo je ranije još jednog Nijemca Nicu Rosberga kao drugog vozača za sezonu 2010.