NE ŽELI KOMENTIRATI

Schumacher otkrio čime će se baviti i sve iznenadio

12.03.2013 u 10:34

Bionic
Reading

Michael Schumacher otklonio je mogućnost svoje komentatorske uloge na F1 utrkama, a u budućnosti će pomagati ženi oko uzgoja i prodaje konja

Sedmerostruki F1 prvak potkraj prošle godine po drugi je put otišao u vozačku mirovinu, a ova je vjerojatno konačna, s obzirom da ima 44 godine. Mnogi bivši vozači, poput Davida Coultharda, Martina Brundlea i Marca Blundella, nakon umirovljenja prelaze u redove TV komentatora, no Schumi je za Bild am Sonntag otklonio takvu mogućnost.

'Praćenje F1 utrka kao TV ekspert nije za mene. Kao prvo, Formula 1 se užasno brzo mijenja i već sad sam daleko izvan svega. Bilo bi to tapkanje u mraku, a to nije u mom stilu. Drugo, opet bih bio udaljen od obitelji. Bolje bi onda bilo da nastavim voziti. To bi bilo zabavnije,' izjavio je Michael Schumacher pa otkrio:

'Od siječnja provodim vrijeme na način koji najviše volim: sa svojom obitelji uz razne aktivnosti. Biti slobodan i bez obaveza nešto je u čemu zbilja uživam.'

Umjesto Formuli 1, Schumi se u bližoj budućnosti odlučio posvetiti svojoj ženi i njezinom poslu. Corinna uzgaja konje u Švicarskoj i SAD-u te ih prodaje, a Michael će joj pomagati.

'U početku sam to radio zbog Corinne, ali onda mi je postajalo sve zabavnije. Kao i u drugim stvarima, što se više angažiraš, to postaje sve zanimljivije,' zaključio je pobjednik 91 F1 utrke koji očekuje da će i ove sezone borba za titulu biti neizvjesna, a mnoge momčadi u igri za pobjede u utrkama.