POGLEDAJTE VIDEO S RUJEVICE

Saznali smo kada će se odigrati utakmica sa Slovacima na Rujevici ukoliko vrijeme to ne dozvoli večeras

16.11.2019 u 08:58

Bionic
Reading

Danas je dan odluke oko plasmana hrvatske reprezentacije na Euro, ali nije nemoguće da se u slučaju loših vremenskih uvjeta utakmica prebaci za nedjelju

Vrijeme nije naklonjeno hrvatskim reprezentativcima i navijačima koji u zadnjih 90 minuta bitke za Euro znaju da će pokisnuti. Naravno, gledatelji će na tribine s kabanicama, ali ni one nisu jamac da neće završiti mokri do gole kože.

Prognoza je daleko od idealne. Kiša će padati, sve jače kako će se bližiti prvi sučevi zvižduk (20.45), a problem bi mogao zadavati i vjetar koji će također jačati u večernjim satima.

Hoće li vremenske neprilike odgoditi utakmicu? Takav scenarij nije nemoguć, a našoj nacionalnoj vrsti slična situacija dogodila se u rujnu 2017. u sklopu kvalifikacija za svjetsko prvenstvo kada je u Maksimiru gostovalo Kosovo. Strašan potop pretvorio je travnjak u bazen i sudac je prekinuo susret u 21. minuti. On je nastavljen sljedeći dan, a Hrvatska je jedva slomila suparnika 1:0.

  • +3
Trening reprezentacije na Rujevici Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletic/PIXSELL

Iz HNS-a su potvrdili ukoliko večeras neće biti uvjeta za igru, delegat i sudac imaju mogućnost odgoditi utakmicu za nedjelju, a uz suradnju sa Uefom odredila bi se satnica. Nadajmo se da će se vrijeme smilovati i kako će naša reprezentacija uspješno odraditi posao već danas.

Hrvatska - Slovačka, kvalifikacije za Euro 2020. Izvor: Pixsell / Autor: tportal / Igor Soban, Ivo Cagalj, Sanjin Strukic, Slavko Midzor, Igor Kralj