RUJEVICA, 20.45 SATI

Hrvatska igra za Euro 2020; ovo je prvih 11 koje bi Zlatko Dalić trebao poslati na teren od prve minute

16.11.2019 u 07:52

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija danas (20.45 sati, Rujevica) igra kvalifikacijsku utakmicu za Euro 2020. protiv Slovačke. Izbornik Zlatko Dalić ima muka s ozljedama i suspenzijama, a problem su i vremenske neprilike pa postoji i rezervni termin za nedjelju ukoliko se večeras neće igrati

Ništa novo kada je u pitanju hrvatska nacionalna reprezentacija. Gotovo je uobičajeno da naša izabrana vrsta plasman na neko veliko natjecanje traži u zadnjoj utakmici kvalifikacija (ili putem play-offa) i da je suočena s problemima oko sastava.

Ništa drugačije nije ni u lovu na Euro 2020. Hrvatskoj za odlazak na kontinentalnu završnicu treba bod protiv Slovačke koju smo uništili na njezinom terenu u Bratislavi (4:0), ali svi su svjesni kako neće biti lako.

Gosti su nabrijani da se revanširaju za težak poraz, a Zlatko Dalić je na mukama zbog izostanaka nekih ključnih igrača. Zna se da zbog kartona ne može raučnati na standardni stoperski par Dejan Lovren – Domagoj Vida, težak hendikep je i što u sredini neće biti Ivana Rakitića zbog Ahilove tetive, a ozljede su iz konkurencije izbacile i napadača Andreja Kramarića te još jednog stopera Mateja Mitrovića.

I zato je zadnjih dana top tema u hrvatskim medijima mogući sastav hrvatske reprezentacije za utakmicu odluke koja donosi Euro i milijune u blagajnu HNS-a.

  • +3
Trening reprezentacije na Rujevici Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletic/PIXSELL

Prema onome što se moglo zamijetiti na treninzima, ali i informacijama koje su dolaze iz svlačionice, na vratima je siguran Dominik Livaković. U zadnjoj liniji trebali bi zaigrati Tin Jedvaj, zatim mladi stoperski par Duje Ćaleta Car i Dino Perić, a lijevi bok držat će Borna Barišić. Lavovski dio posla u sredini terena obavljat će Marcelo Brozović i Luka Modrić ispred njih bit će Ante Rebić, Nikola Vlašić i Ivan Perišić, a vrh napada rezerviran je za Brunu Petkovića.

Naravno, znao je u prošlosti Dalić iznenaditi sastavom, iako mu je zbog izostanaka ta mogućnost eksperimentiranja dosta sužena, ali od onih koji bi se možda mogli naći u prvih 11 su Josip Brekalo, Mateo Kovačić i Karlo Bartolec.

Hrvatska - Slovačka, kvalifikacije za Euro 2020. Izvor: Pixsell / Autor: tportal / Igor Soban, Ivo Cagalj, Sanjin Strukic, Slavko Midzor, Igor Kralj

'Rekao sam igračima da igraju opušteno, pritisak ih ne smije poremetiti. Moramo se postaviti kao favoriti, uživati u utakmici i osigurati plasman na Europsko prvenstvo. Očekujem maksimalan angažman, bez obzira na vrijeme i situaciju', objasnio je izbornik Zlatko Dalić.

'Svaka je utakmica priča za sebe. Možemo izvući mnogo pozitivnih stvari iz te utakmice, gledali smo je u pripremi ovog susreta. Mi ne znamo igrati na rezultat i braniti se, mi se želimo nadigravati, napadačkim pristupom. Vjerujem da ćemo odigrati veliku utakmicu i da će nas publika nositi do željenog rezultata', naglasio je kapetan Luka Modrić.