STRUČNJACI KAŽU

Saznajte pet razloga poraza Real Madrida

26.04.2012 u 14:20

Bionic
Reading

Na našem portalu Tribina.hr - interaktivnom web communityju – ispadanje Real Madrida od minhenskog Bayerna u uzvratu polufinala Lige prvaka mnoge je potaklo da ponude svoje mišljenje

Tako smo zahvaljujući 'tribinašima' izdvojili pet ključnih razloga poraza Real Madrida od Bayerna.

Prvi razlog svakako je Realova obrana
'Obrana je bila večeras komična. Bayern je imao mnoštvo prilika zbog njihovih pogrešaka. Trebam li spominjati da se Robben poigravao s Marcelom? Alonso i Khedira nisu smjeli dopustiti onoliku dominaciju Bayerna (54 posto lopte) te su oni trebali preuzeti inicijativu. Di Maria i Ozil su bili solidni, no trebali su ipak stvarati više prilika. Ronaldo je svoje dvije prilike iskoristio, prijetio je još par puta, no od njega se očekivalo da će biti na višem nivou', napisao je 'Van_Persie'.

Drugi, jednako važan razlog ispadanja Reala je taktička disciplina Bavaraca.
'Još jedan bitan detalj. Iako to možda nije sasvim sportski, Bayern je odlično opstruirao Realovu igru sitnim prekršajima u situacijama kada je postojala opasnost od kontre ili polukontre. Moj osobni dojam je da je Bayern u samoj utakmici mogao i više, ali da su i oni bili malo impresionirani 'moćnim' Realom. Na kraju im se oprez ipak isplatio', napisao je između ostalog 'Cehtunger'.

Treći razlog su sjajni krilni igrači Bayerna.
'Prednost Bayerna, kao možda nijedne druge ekipe, su dvostruki bokovi s obje strane, s jedne Lahm i Robben kao poznata kombinacija, a s druge Ribery i, za mene veliko iznenađenje, Alaba. Sva četvorica fantastično prodiru, a i zatvaraju prema natrag, pomiču se uigrano do savršenstva, a naravno da Robbena i Riberyja uvijek treba čuvati i na 'drugu' nogu da ne uđu na šut, to je za obranu gotovo neizdrživo i nije ni čudo da Marcelo i Arbeloa nisu mogli ništa', napisao je 'MAC316'.

Četvrti razlog ispadanja 'kraljevskog' Reala su vratar Neuer (heroj) i Ronaldo (tragičar).
'Među Bayernovim tragičarima... ističe se Gomez, koji je u napadu izgledao kao Zvonimir Deranja svojedobno u Hajduku protiv Fulhama. Drugi je igrač Robben, koji je premalo ponudio u odnosu na važnost susreta. Apsolutni junak utakmice je vratar Neuer, no da je kojim slučajem pobijedio Real, tu bi ulogu odigravali Ronaldo i Casillas. Što reći, to je nogomet - između tragičara i junaka je mala razlika, kao između genija i luđaka (u jednom kromosomu)', napisao je 'Shpeghy'.

Peti, i za mnoge glavni razlog loše igre je nedavni - El Clasico.
'Jedan od glavnih razloga poraza je naravno i El Clasico, kako Barcelone, tako i Reala, jer su obje ekipe ispale nakon te utakmice koja ih je maksimalno istrošila, dok su Bayern i Chelsea odmarali svoje ključne igrače. Drago mi je zbog Bayerna, jer će Olić i Pranjić imati priliku otići kao pobjednici LP, igrali ili ne igrali, pisat će da su osvojili LP i samo je to bitno', napisao je 'Partwish'.

Uključite se i vi u raspravu – registrirajte se na Tribina.hr, informirajte se o vlastitoj reputaciji i sudjelujte u stvaranju sadržaja novog domaćeg nogometnog communityja!