UOČI OKRŠAJA GODINE

Savičević progovorio o incidentu iz Zagreba 1999.

19.03.2013 u 08:45

Bionic
Reading

Bivši legendarni nogometaš Crvene zvezde Dejan Savičević progovorio je o incidentu koji se dogodio prije kvalifikacijske utakmice Hrvatske i bivše Jugoslavije 1999.

Crnogorski nogometaš tada je davao izjavu za jednu nizozemsku televiziju ispred zagrebačkog hotela kada mu je netko s druge strane ulice počeo verbalno dobacivati.

'Nije važno što sam sve rekao Hrvatu usred Zagreba. Rekao bih isto nekome drugome i bilo gdje u sličnoj situaciji. Ne može vas netko vrijeđati iz čista mira i bez razloga! Još se na snimci ne čuje što je sve govorio – ubojice, zločinci, četnici… Ma sve i svašta', pričao je Savičević za Mozzartsport te dodao:

'Čovjek u takvoj situaciji pomisli da će prestati, da će otići, ali on je nastavio i nastavio… Bar da je bio neka sila od čovjeka, nego neki jadnik od metar i 60.'


Nešto o atmosferi u to vrijeme.

'Tada je bilo odvratno sve što se tiče atmosfere oko te utakmice. Od aerodroma na svakih 200 metara stajao je vojnik ili policajac s kalašnjikovom - bili smo 'blindirani'. Ispred hotela nisi se mogao šetati dalje od 50 metara, jer agenata i policije bilo je na svakom katu. Glupo se čovjek osjeća u takvoj situaciji. Vjerojatno će i sada biti slično, iako sam siguran da će sve proći u najboljem redu.'