The Athletic doznaje

Saudijci za Salaha nude rekordnu odštetu; evo koliko bi milijuna trebao zarađivati!

07.02.2024 u 11:49

Bionic
Reading

Ponovno se zakotrljala priča oko egipatskog nogometaša Mohameda Salaha i nemoralnih ponuda koje mu stižu iz Saudijske Arabije

Tako je američki portal The Athletic objavio priču u kojoj postavljaju tezu i objašnjavaju što Mohamed Salah, Neymar, Kevin De Bruyne, Trent Alexander-Arnold i Lionel Messi imaju zajedničko? Naime, svima im ugovori istječu 2025.

No, u toj priči svakako je najzanimljiviji 31-godišnji napadač Liverpoola Mohamed Salah, igrač koji je u eri Jurgena Kloppa sinonim za uspjeh.

Iako je trenutačno u programu oporavka – jer je zadobio ozljedu tetive tijekom Afričkog kupa nacija – Salah je svakako najvažniji igrač u pohodu na svoj drugi naslov Premier lige.

No, opet se aktivirala priča kako saudijski klub Al Ittihad ne odustaje od Salaha. Prva ponuda za njega bila je 'teška' 150 milijuna funti (oko 188 milijuna dolara), a doznaje se kako će novu ponudu poslati u ljeto.

Naime, kako piše The Athletic izvori bliski Al Ittihadu naznačili su da nisu izgubili nadu i da su spremni platiti čak 200 milijuna funti za najpoznatijeg arapskog nogometaša na svijetu.

Po trenutačnom tečaju odšteta bi iznosila oko 235 milijuna eura čime bi Salah postao najskuplji transfer svih vremena, veći i od Neymara kad je prelazio iz Barcelone u PSG.

Također se doznaje kako bi u tom paketu Salah tjedno zarađivao četiri puta više od njegove trenutne plaće u Liverpoolu. Zvuči nevjerojatno, ali Salahu je pripremljena plaća od čak 1,8 milijuna eura tjedno! Ili preciznije po tim informacijama Salahu je ponuđeno oko 7 milijuna eura mjesečno tj. godišnja plaća od oko 84,5 milijuna eura!

Cifra od koje boli glava!

No, što će Salah odlučiti, pogotovo jer je Klopp najavio odlazak s klupe, zna samo on. Ova nemoralna ponuda dovoljno govori koliko ga bogati saudijski klub Al Ittihad želi. I očito ne žele odustati.

  • +21
Liverpool - Chelsea 4:1 Izvor: Profimedia / Autor: Paul Greenwood / Shutterstock Editorial / Profimedia