I TRAŽE ISTRAGU

Veliki skandal prijeti Uefi: Slovenci se raspisali o Čeferinovoj prevari

09.04.2023 u 20:29

Bionic
Reading

Slovenski mediji, točnije portal Prava, ekskluzivno tvrdi da je predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin lažirao svoju biografiju, a na osnovu koje je i postao šef europske kuće nogometa. Naravno, prvo treba vidjeti jesu li te optužbe uistinu točne. Ili bi Čeferin mogao uzbratiti protutužbom

Aleksander Čeferin navodno je lažirao dokumente i predstavio da je bio član Upravnog odbora Olimpije između 2006. i 2011. godine, što je podatak koji je bio neophodan kako bi se mogao kandidirati za predsjednika UEFA-e.

Prema dokumentaciji do koje je došao slovenski portal, Čeferin nikad nije bio član uprave Olimpije u periodu od 2006. do 2011. godine, kao što je to naveo u svojoj radnoj biografiji.

'Poštovana zainteresirana svjetska nogometna javnosti. U našem mediju Prava.si ponovno ćemo vam predstaviti ključne dokaze u slučaju laganja predsjednika UEFA-e Aleksandera Čeferina. U njegovom službenom CV-u na službenim stranicama NZS (NS Slovenije) i UEFA-e piše da je bio član upravnog odbora NK Olimpija/Bežigrad od 2006. do 2011. godine. Međutim, autor ovog članka je već petog veljače 2021. otkrio da je Aleksander Čeferin lagao! I vjerojatno je dokaze iznio malo 'na svoj način'. Međutim, nakon što smo dobili zapisnik Olimpije od 2006. do 2011. godine, brzo smo shvatili da ime Aleksandera Čeferina ne stoji ni na jednom službenom dokumentu! Gdje je NZS, policija, tužilaštvo, pravosuđe!?', piše portal Prava.si, koji je objavio dokumente do kojih su došli.

Njihovu objavu s dokumentima možete vidjeti OVDJE.

Podsjetimo, Čeferin je nedavno treći put uzastopno izabran za predsjednika UEFA-e i tu funkciju će obavljati do 2027. godine.

Slovenac još nije reagirao na ove optužbe, koje bi ga mogle dovesti u probleme. Doduše, mogle bi u probleme dovesti i spomenuti portal, pokažu li se njihove optužbe netočnima.