EMBIID NEMA SREĆE

Šarićev suigrač operiran; navijači s pravom zabrinuti

27.03.2017 u 13:00

Bionic
Reading

Joel Embiid, centar Philadelphia 76ersa, zbog ozljede koljena ostao je bez titule za Najboljeg novaka u NBA ligi. Umjesto da sjajni Kamerunac svojim igrama oduševljava navijače sad aga nakon operacije čeka dug oporavak

Nakon što je nedavno potvrđeno kako centar Philadelphia 76ersa neće odigrati niti jedan susret do kraja sezone zbog ozljede, ispostavlja se kako će se Joel Embiid podvrgnuti operaciji koljena radi iste, piše portal nbacro.com.

Novi pregled magnetskom rezonancom pokazao je da je ozljeda izraženija nego što se prvotno mislilo te će The Process proći kroz manju operaciju koja mu ne bi trebala predstavljati probleme za iduću sezonu, s obzirom da je očekivani datum povratka u normalno stanje već na ljeto.

U tri sezone otkad je izabran na NBA draftu 213 cm visokom Embiidu je ovo treća ozljeda koja mu je završila sezonu, te ga usprkos igri koja ima sličnosti s bivšim tornjem Rocketsa Hakeemom Olajuwonom mnogi već proglašavaju 'novi Gregom Odenom' kojem su ozljede uzele možda i odličnu karijeru. Stoga su navijači Sixersa s pravom zabrinuti jer uz oporavljenog Emiida, 1. Izbor drafta Benn Simmonsa koji nije odigrao niti jednu službenu utakmicu te visok izbor na ovogodišnjem draftu Sixersi bi mogli postati itekako konkurentni.

Bez obzira na pomalo zabrinjavajući medicinski karton, ova ozljeda koljena ne bi trebala predstavljati veći problem u rehabilitaciji te vraćanju na parkete kroz međusezonski period.

The Process je ove sezone u 31 odigrani susret imao 20 koševa, osam skokova i nešto više od dvije blokade po utakmici, a bio je i izgledan favorit za osvajanje nagrade za Novajliju godine.

Njegovom ozljedom otvorio se prostor našem Dariju Šariću koji će, kako stoje stvari, gotovo sigurno osvojiti tu prestižnu nagradu.

Joel Embiid Mix