JARNI DOBIO POJAČANJE

Sarajevo dovelo mladog Hrvata: Ovo je povijesni dan

30.01.2014 u 11:59

Bionic
Reading

Mladi hrvatski golman, inače član londonskog Chelseaja, Matej Delač posuđen je Sarajevu do kraja sezone, a 21-godišnjem golmanu ovo je šesti klub kojem je posuđen

Matej Delač je skrenuo pažnju na sebe u sezoni 2008/09, kada je postao najmlađim nogometašem koji je zaigrao u Prvoj HNL sa 16 godina i 186 dana te je u svom debiju odmah obranio jedanaesterac koji je pucao Davor Vugrinec.

Ubrzo je Delač zapeo za oko velikom Chelseaju te je 2010. potpisao ugovor s njim, no u Londonu se nije previše naigrao. Odmah je poslan na posudbu, prvo u Vitesse, pa Češke Budejovice, Vitoriju, zaprešićki Inter, Vojvodinu... a sada je posuđen Sarajevu koji vodi hrvatski stručnjak Robert Jarni.

Delač je došao u Sarajevo nakon šest mjeseci provedenih na posudbi u Vojvodini, a svoje oduševljenje time izrazio je i predsjednik Sarajeva Edis Kusturica.

'Ovo je veliki i povijesni dan za Sarajevo, a mislim i za Bosnu. Prvi put u povijesti neki klub iz Bosne je potpisao igrača iz Premiershipa', kazao je predsjednik sarajevskog kluba.