SP U LONDONU

Sara Kolak ostala korak do medalje; samo jedan pravi hitac nije bio dovoljan

08.08.2017 u 21:38

Bionic
Reading

Hrvatska atletičarka Sara Kolak osvojila je četvrto mjesto u bacanju koplja na Svjetskom prvenstvu u Londonu

Sara Kolak je na Igrama u Riju 2016. senzacionalno osvojila olimpijsko zlato, a na SP je došla s najboljim rezultatom ove sezone i trijumfom na Europskom prvenstvu do 23 godine. No naša Ludbrežanka u britanskoj metropoli nije bila prava te je ostala bez medalje iako je i sa skromnim nastupom u finalu bila korak do postolja.

Naša atletičarka je u finale ušla kao osma iako nije prebacila kvalifikacijsku normu, a na finalni dan imala je jedan pravi hitac u drugoj seriji – 64,95 koji joj je u tome trenutku donio prvo mjesto pa je još neko vrijeme držao na postolju. Ipak, u četvrtoj seriji Sara je bila pogurnuta na nezahvalnu četvrtu poziciju gdje je ostala do kraja.

Iako nas je Sara razmazila svojim rezultatima treba priznati da je četvrto mjesto sjajan rezultat, jer je to našoj mladoj sportašici prvi nastup na Svjetskom prvenstvu. 

  • +4
Finale SP-a u bacanju koplja, 2017. Izvor: Reuters / Autor: DYLAN MARTINEZ

Inače, zlato je uzela iskusna Čehinja Barbora Špotakova (36) koja je u drugoj seriji bacila, pokazat će se, pobjednički hitac od 66,76m. Za svjetsku rekorderku i dvostruku olimpijsku pobjednicu (Peking 2008, London 2012) Špotakovu ovo je drugi naslov svjetske prvakinje, a do njega je stigla točno 10 godina nakon prvoga osvojenog u Osaki.

Kolak su još pretekle Kineskinje - Lingwei Li sa 66,25m koja je postavila novi osobni rekord te Huihui Liu sa 65,26m.