UDARAC ZA JUG

Sandro Sukno odlazi u Pro Recco

23.05.2011 u 22:01

Bionic
Reading

'Rezultati nam i nisu tako bitni, važno je da razvijamo djecu,' tvrde u VK Jugu. Sandro Sukno nakon osvajanja naslova prvaka odlazi u talijanski Pro Recco

Još jedan trofej vaterpolskih prvaka u ponedjeljak je stigao na Stradun, a Dubrovčanima je to kao dobar dan. U gradu sa 45 tisuća stanovnika, u kojem gotovo svi klinci hodaju 's kapicama', nanizali su 32 naslova u Jugoslaviji, devet u Hrvatskoj.

'Mi smo gotovo neobjašnjiv svjetski fenomen, ni sam ne znam kako bih to objasnio. Klub smo iz tako malog grada, svi igrači rođeni su u Dubrovniku, imamo svega jednog stranca. Sreća je i to što se kod nas ne igra nogomet,' priča Goran Sukno, osvajač zlata na OI u Los Angelesu 1984., a danas sportski direktor 'svježih' prvaka.

Sam je u bazenu u Gružu kao igrač pokupio pet naslova u Jugoslaviji, a kao sportski direktor devet otkako je Hrvatske.

Sinovi Goran i Ivan igrali su sjajno u odlučujućoj utakmici finalne serije u Rijeci. Što veli tata?

'Zadovoljan sam njima, važno je da su izrasli u prave momke. Oni katkad igraju lošije, katkad odlično. Naglasak je da se bave sportom koji u Hrvatskoj nije adekvatno praćen. To je stvar koju bi država morala aktivnije podržati.'

Potvrdio je tata Sukno kako će Dubrovčani sljedeće sezone igrati bez ponajboljeg igrača Sandra Sukna koji će se priključiti najjačoj momčadi svijeta, talijanskom Pro Reccu.