ATLETSKA ELITA U ZAGREBU

Sandra Perković: Spremna sam na Hanžeku 'napasti' hrvatski rekord

06.09.2016 u 15:01

Bionic
Reading

Najveća zvijezda ovogodišnjeg 66. memorijala Borisa Hanžekovića - IAAF World Challenge Zagreb atletskog mitinga je naša zlatna olimpijka, svjetska i europska prvakinja u bacanju diska Sandra Perković

'Osjećam se fantastično, ako se poklopi dobro vrijeme nadam se da pred svojom publikom mogu baciti blizu 70 metara, ako ne i prebaciti tu daljinu', kazala je uoči mitinga izvrsno raspoložena Sandra Perković i napomenula:
'Hanžek je moj najdraži miting, nastup ovdje uvijek emotivno doživljavam, dajem sve od sebe ovdje u Zagrebu. Ako stadion bude pun, ako atmosfera bude sjajna kao i svake godine, nagradit ću navijače. Spremna sam napasti hrvatski rekord. Sezonu sam otvorila hicem od 70 metara u Splitu, bio bi red da i završim s tih 70 metara, možda i više.'

Osim Sandre na atletskom stadionu uz Savu i ove će godine prodefilirati brojna zvučna imena. Tu je dvostruka svjetska prvakinja na 400 metara s preponama Zuzana Hejnova, pa Dawn Harper-Nelson, olimpijska pobjednica iz Pekinga na 100 metara prepone, David Oliver, svjetski prvak na 110 metara prepone iz 2013., prošlogodišnja pobjednica utrke na 400 metara Natasha Hastings, inače aktualna olimpijska pobjednica iz Rio de Janeira u štafeti 4×400 metara... Naravno, najbrža utrka programa bit će ona na 100 metara u kojoj će bivši svjetski rekorder Jamajčanin Asafa Powell ići po još jednu pobjedu na Mladosti.

'Još je ostalo dosta snage. Postajem sve brži. Ako ne bude kiše, ako ne bude prehladno, mogu brzo trčati, a onda ćemo se zabavljati', izjavio je Powell kojem posebna pozivnica za još mnoge dolaske u Zagreb više niti nije potrebna:
'Ako je ‘party’ dobar, dolazim još barem deset puta.'

Od 18.10 sati na Mladosti je predstavljanje zvijezda, a potom i samo otvorenje mitinga. Sandra Perković disk baca od 19.55 sati, utrka na 100 metara starta u 20.05 sati, a Memorijalna utrka Boris Hanžeković na 110 metara prepone za atletičare je u 20.30 sati.

Napomenimo kako su kao predigra 'velikom' Hanžeku danas na Mladosti nastupili i mladi atletičari i atletičarke iz cijele Hrvatske u sklopu završnice 'Erste Plave lige'. Natjecali su se dječaci i djevojčice osnovnoškolskog uzrasta, i to u disciplinama 60 metara, 300 metara, skok u dalj, bacanje kugle, 600 metara, skok u vis i votrex.

Bilo je puno uzbuđenja, mlade su atletske nade ozbiljno shvatile ovo natjecanje, a nekima se ispunila želja da upoznaju svoje sportske idole.

Tako je i 13-godišnji Borna Čeran iz AK Velika Gorica prvi puta nastupio na Hanžeku. Osvojio je 4. mjesto u utrci na 60 metara.



Za ovaj se nastup pripremao s trenerom, ujedno i svojim djedom Dubravkom, nadao se pobjedi, no...
'Sretan sam i uzbuđen. Mogao sam i bolje, ali i ovo je veliki poticaj za mene', kazao je Borna koji se nada kako će imati priliku upoznati neku od atletskih zvijezda. Najveća nagrada ipak će biti fotke i autogrami njegovih sportskih idola... Jednog će dana u skoroj budućnosti možda baš on tako dijeliti autograme nekim novim hrvatskim atletskim nadama.

443164,442497,442291,441858