oproštaj od božanstva

Navijači Napolija spremaju nikad viđeni spektakl u čast Diega Maradone; San Paolo će biti prazan, ali nogometaše Rijeke čeka pakao

26.11.2020 u 18:55

Bionic
Reading

Legendarni El Pibe je u Napulju dosegnuo status božanstva, i dan danas najzagriženiji navijači svojim sinovima daju ime Diego. A večeras će uoči utakmice UEFA Europske lige između Napolija i Rijeke (Arenasport 3, 21 sat) prirediti spektakularan oproštaj od u srijedu iznenada preminulog Diega Maradone (60)

Smrt Diega Armanda Maradone uzdrmala je Argentinu i cijeli svijet, ali možda su njegov iznenadni odlazak najteže prihvatili stanovnici Napulja gdje je legendarni Argentinac imao status božanstva.

Legendarni je EL Pibe najbolje godine svoje karijere odigrao u dresu Napolija s kojim je osvojio dva naslova prvaka Italije, što je prije njegovog dolaska bilo nezamislivo da klub sa San Paola uopće može osvojiti.

Sve utakmice Hrvatski Telekom Prve lige i UEFA Europske lige ekskluzivno možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

  • +7
Tuga i očaj u Argentini zbog smrti Diega Armanda Maradone Izvor: EPA / Autor: Enrique Garcia Medina

Imao je Maradona poseban odnos s navijačima zbog kojeg mnogi kažu danas da je Mali zeleni za njih jednostavno - božanstvo. Veće i od božanstva kakvo je bio u rodnoj Argentini. Temperamentni južnjaci Maradonu su prihvatili 'kao svog rođenog', a on im je uzvratio najvećim uspjesima u klupskoj povijesti.

  • +33
Diego Armando Maradona Izvor: EPA / Autor: WALTER BIERI

U Napulju su se navijači već sinoć počeli opraštati od Maradone, ali večeras će to učiniti tako da cijeli svijet čuje.

Naime, Napoli na svom San Paolu od 21 sat igra utakmicu UEFA Europske lige protiv Rijeke, ali prije toga će grad podno Vezuva biti u centru svjetske pažnje.

Napolitanci su objavili kako će večeras cijeli grad od 20.45 sati zapljeskati Maradoni u čast i to bi trebao biti najjači aplauz u povijesti! Svi stanovnici Napulja dobili su poruku da večeras u 20.45 sati izađu na ulice ili svoje balkone te da zaplješću Maradoni jer se utakmica Napolija i Rijeke igra pred praznim tribinama.

  • +21
Diego Armando Maradona u Hrvatskoj Izvor: Pixsell / Autor: Zeljko Lukunic/PIXSELL

'Prije utakmice krenut će aplauz za Maradonu i paljenje svijeća širom Napulja. Aplauz će trajati do samog početka utakmice i minute šutnje. To će biti najglasniji i najduži aplauz ikad. Skandirat ćemo Maradonino ime kako bi cijeli svijet vidio da nikad neće biti zaboravljen', objavili su iz Napolija.