Zaključak šest liječnika

Opsežna obdukcija dokazala kako Diego Maradona ipak nije umro od srčanog udara, a čeka se još jedan važan nalaz

26.11.2020 u 15:04

Bionic
Reading

Dan nakon što je iz Argentine stigla vijest kako je Diego Maradona preminuo od srčanog udara opsežna obdukcija pokazala je kako je uzrok smrti bio akutni edem pluća

Kako se doznaje iz argentinskih medija opsežnu i detaljnu obdukciju je obavilo šest liječničkih stručnjaka u bolnici u San Fernandu.

Doznaje se kako je obdukcija te dodatna analiza trajala ukupno više od tri sata, a kako bi sve bilo prema pravilima petoricu liječnika odredile su argentinske vlasti dok je šestog liječnika odabrala obitelj.

Doznaje se kako je spomenuti edem pluća uzrokovan slabim radom srca. Spomenuta obdukcija utvrdila je kako je Maradonino srce bilo povećano i slabo, zbog čega je teže pumpalo krv u ostatak tijela.

Također se doznaje kako je još uvijek u tijeku toksikološka analiza koja će u sljedećih nekoliko dana utvrditi je li u Maradoninom tijelu bilo narkotika te naravno alkohola. Taj nalaz mogao bi se pokazati i vrlo važnim u cijeloj obdukciji.

U cijeloj priči, nakon što je objavljeno kako je uzrok Maradonine smrti bio akutni edem pluća, treba podsjetiti kako je Maradona prije nekoliko tjedana (3.11.) podvrgnut kompliciranoj operaciji zbog krvnog ugruška u glavi. Ubrzo je stigla vijest kako je operacija prošla dobro te je 60-godišnji Maradona pušten na kućnu njegu.

I upravo tijekom te kućne njege mu je pozlilo i ubrzo je konstatirana smrt.

  • +33
Diego Armando Maradona Izvor: EPA / Autor: WALTER BIERI