prepuno emocija

[FOTO] Tisuće navijača u suzama stigle pred kuću gdje je Maradona umro; nagađa se gdje će biti posljednji ispraćaj nogometnog božanstva

25.11.2020 u 23:33

Bionic
Reading

Argentinske vlasti proglasile su u srijedu trodnevnu nacionalnu žalost te otkazale sva javna događanja nakon što je u 60. godini umro bivši nogometaš Diego Armando Maradona.

Predsjednik Alberto Fernandez otkazao je sve aktivnosti do petka, a trenutno se raspravlja o mjestu javnog ispraćaja osvajača Svjetskog prvenstva iz 1986. godine. Jedno od mogućih mjesta je stadion njegovog nekadašnjeg kluba Argentinos Juniorsa.

'Bit će to ondje gdje bude htjela njegova obitelj', rekao je jedan državni dužnosnik za novine La Nacion.

'Ne znam hoćemo li imati drugog Diega. Sumnjam da ćemo imati više ikad takvog nogometaša. Osjećam beskrajnu zahvalnost jer me je čitavo vrijeme podržavao', izjavio je predsjednik Fernandez za televiziju TyC Sports.

Navijači u Buenos Airesu ispratili u vozilo u kojem je bilo Mardonino tijelo Izvor: Profimedia / Autor: Juan Mabromata / AFP / Profimedia

'Maradona je branio ono u što je vjerovao. Bio je primjer onoga što mi Argentinci jesmo', dodao je.

I već na dan smrti, kada je službeno vozilo stiglo po Maradonino tijelo, kako bi ga odvezli na obdukciju, bilo je jasno s koliko će ljubavi navijači pristupiti ispračaju velikana svjetskog nogometa.

'Obdukcija će otkriti točan uzrok smrti. No nema obilježja nasilja ili bilo kakvog kriminalnog djela na njegovu tijelu. Sve upućuje na smrt prirodnim putem', rekao je okružni tužitelj.

Kad je kombi s Diegovim tijelom krenuo prema obližnjoj mrtvačnici, nastao je kaos na ulici. Svi su se željeli izbliza oprostiti s Maradonom, bacali su cvijeće po vozilu, plakali, pjevali pjesme...

Policija je postavila zaštitnu ogradu, no kako će vrijeme odmicati i bližiti se dan posljednejg oproštaja, sigurnost će biti sve teže osigurati.