NHL LIGA

San Jose Sharksi izjednačili na 1-1

18.05.2016 u 10:31

Bionic
Reading

U drugom susretu finala doigravanja Zapadne konferencije NHL lige hokejaši San Jose Sharksa pobijedili su na gostovanju St. Louis Bluese 4:0 i u seriji na četiri pobjede izjednačili na 1-1.

Bila je to utakmica u kojoj su gosti dominirali od prve minute i potpuno zasluženo su stigli do uvjerljive pobjede.

"Dominirali smo i bili smo bolji i čvršći u svakom duelu," kazao je dvostruki strijelac Brent Burns. Strijelci su bili i Tommy Wingels, te Dainius Zubrus, dok je vratar 'Sharksa' Martin Jones sakupio 26 obrana.

Gosti su poveli u drugoj minuti utakmice golom Wingelsa, Burns je u sedmoj minuti druge dionice povisio na 2-0, a potom u 12. minuti zadnje trećina i na 3-0. U posljednjim trenucima susreta Zubrus je zabio u prazan gol za potvrdu uvjerljivog trijumfa.

"Dečki su odigrali sjajno, bio sam ponosan na cijelu momčad. Nismo im dali niti mrvicu izgleda," kazao je kapetan Joe Pavelski.

Serija sada seli u SAP Centar u San Jose gdje su na rasporedu dvije utakmice. Prva 19. svibnja, a druga dva dana kasnije.

"Odigrali smo očajno. Otvorili smo utakmicu s nizom pogrešaka i nakon toga se više nismo uspjeli vratiti. Morat ćemo igrati mnogo bolje," kazao je trener Bluesa Ken Hitchcock.

U finalu Istoka igraju Tampa Bay Lightning i Pittsburgh Penguins, a nakon prve dvije utakmice rezultat je 1-1. Treća utakmica je noćas.

NHL

Doigravanje

St. Louis - San Jose 0:4
trenutni rezultat 1:1 sljedeća ut. 19.5.