treći ove sezone

Samir Toplak predstavljen kao novi trener, a njegova poruka oduševit će sve u Varaždinu

10.02.2020 u 14:36

Bionic
Reading

Nakon Borimira Perkovića i Luke Bonačića, NK Varaždin u ovoj sezoni dobio je i trećeg trenera. Situacija je alarmantna, jer klub je na začelju tablice, ali još uvijek ima vremena za bijeg s dna tablice

Varaždin je u petak izgubio od Istre 1961, ostao na dnu tablice a već sljedećeg dana u upravi su se odlučili zahvaliti Luki Bonačiću. I nisu dugo čekali do imenovanja novog stručnjaka, jer na tržištu je bio 'njihov' Samir Toplak.

'Situacija je takva kakva je. Imamo problema na svima razinama pa tako i tako i na bodovnom saldu. Odluku je pala da se zahvalimo bivšem treneru Bonačiću. Samir je domaći čovjek, koji je poznaje situaciju i dokazao se kao prvoligaši trener – rekao je Stjepan Cvek, a prenose 24 sata.

'Izbor je bio logičan jer trener Toplak analizirao je ne samo nas nego i ostale ekipe 1. Hrvatski Telekom Prve lige. Uvjereni smo da smo bolji od Intera, Istre i Slaven Belupa te da ćemo izboriti ostanak', rekao je Toni Dalić, direktor Kluba.

Uprava i Toplak tako su brzo dogovorili suradnju.

'Nakon prospavane noći, odlučio sam da se vrijedi vratiti. Pomak se može napraviti inače se toga uopće ne bih prihvatio. Ono što moram postići je da igrači meni vjeruju, a onda sebi. Moramo se podići na psihološkom planu i s nekoliko pomaka na taktičkom planu, vjerujem da možemo izboriti ostanak. Moram dodati da sada imam i publiku', priča Toplak koji je vodio NK Varaždin u sezoni 2010./2011, a onda obećao novim poslodavcu.

'Kennedy je rekao: Mi ćemo prvi stići na Mjesec ne zato jer je lako nego jer je teško. Tako i ja velim, ostavit ću Varaždin u HT Prvoj ligi, ne zato jer je lako nego zato jer je teško'.

Ono što je dosta važno, jest i da će Toplak u sljedećim mjesecima imati na raspolaganju dva igrača koja nisu imali njegovi prethodnici. A to su Hajdukov Tonio Teklić i Kolumbijac Jorge Obregon.

'Teklić je fina lijeva noga, igrač koji može napraviti razliku. Igrač koji može biti realizator i nadam se da će probuditi neke koji su se uljuljali i misle da su sigurni'.