DOGOVOREN I UZVRAT?!

Šakački obračun kineskih i srpskih košarkaša

12.09.2012 u 20:09

Bionic
Reading

Nevjerojatne scene viđene su u Kini, u dvoboju košarkaša Jiangsu Dragonsa i OKK Beograda

Trebala je to biti prijateljska utakmica dviju košarkaških momčadi, no na kraju je postala nevjerojatna boksačka predstava u kojoj je bilo razbijenih usana i podrapanih dresova.

Sve se zakuhalo pet minuta prije kraja utakmice, kada su igrači OKK Beograda utrčali na teren nakon jednog izuzetno grubog prekršaja domaćih. Došlo je do hvatanja za vrat kapetana Lija, glavnog krivca za incident, a onda se sve pretvorilo u tučnjavu. Najgore je prošao Lijev zamjenik Meng Da, koji je zbog udarca morao na šivanje usne. A kako je tučnjava izgledala, pogledajte OVDJE

'Srećom, na tome se završilo. Usta su mu bila puna krvi, no nije bilo većih problema', dodao je Wang Junjie koji je kineskim medijima rekao da je dvoboj završen pobjedom njegove ekipe s tri koša razlike, kao i da je ranijim planom predviđeno da se i dan kasnije, isti suparnici sastanu još jednom.

O istom incidentu oglasio se i OKK Beograd, koji je poslao službeno priopćenje.

'Čitav incident nije trajao duže od 15-ak sekundi i nakon toga utakmica je nastavljena i završena pobjedom domaće ekipe. Napominjemo da je već danas OKK Beograd u istom sastavu igrao novu utakmicu s ekipom Jiangsu Dragonsa , ovog puta u drugom gradu, da je utakmica protekla korektno, i da je slavila ekipa OKK Beograda', pojasnili su iz OKK Beograda.

Incidenti ovog tipa očito nisu nepoznanica u Kini jer nedavno su se sastali, također igrači Jiangsua te košarkaši s američkog sveučilišta koji su, umjesto košarke, vježbali boks.