STRAH OD RATA

Šahtar na mukama! Brazilci se odbili vratiti

21.07.2014 u 13:20

Bionic
Reading

Rinat Ahmetov, predsjednik ukrajinskog nogometnog prvaka Šahtara iz Donjecka, potvrdio je da su se šestorica brazilskih igrača njegove momčadi propustili vratiti u Ukrajinu, navodno zbog sigurnosnih razloga...

Političke tenzije između Rusije i Ukrajine dodatno su se zaoštrile prošlog tjedna kada je na granici dviju država, navodno od strane proruskih snaga, oboren jedan putnički zrakoplov. Šahtar trenutno ne može igrati utakmice u Donjecku iz sigurnosnih razloga, budući je regija okupirana od strane proruskih separatista, a Ahmetov je sada potvrdio koji su igrači propustili vratiti se u klub.

'Istina je da šestorica igrača nisu došli, Alex Teixeira, Fred, Dentinho, Douglas Costa, Facundo Ferreyra i Ismaily. Ne isključujem da će se ti igrači vratiti u momčad uskoro. Igrači imaju ugovore kojih se moraju pridržavati. Ako ne dođu, mislim da će oni biti prvi koji će patiti', rekao je Ahmetov za R-Sport.

'Nadam se da će glava i srce prevagnuti u odnosu na nerazumijevanje i da igrači neće podlegnuti strahu. Posebice zato jer nema razloga za strah. Mi smo spremni jamčiti sigurnost. Nećemo riskirati i u svakom slučaju nećemo igrače odvoditi na opasna mjesta.'

'Želimo jako igrati u Donjecku, ali nažalost, u ovom trenutku to ne možemo. Igrat ćemo gdje će nam biti dozvoljeno, a voljeli bismo to napraviti u Harkivu. Odluke vezane uz prvenstvo donosi Ukrajinski nogometni savez. Kroz našu igru pozivat ćemo na mir i pokušati donijeti radost našim navijačima', zaključio je predsjednik kluba čiji je kapetan hrvatski reprezentativac Darijo Srna.