DESETI OBRAČUN ZA NASLOV

Sagadin bacio vrući krumpir: Cibona je favorit

26.05.2009 u 08:00

Bionic
Reading

Nakon 11 uvodnih naslova košarkaških prvaka Hrvatske, u posljednjih šest sezona zagrebačka momčad dobila je pravu opoziciju. Tako su u posljednjih šest sezona ostali bez tri titule, a za 18. krunu prvaka Hrvatske očekivano će se boriti protiv Zadra

Deseti finale igrat će Cibona i Zadar, a jedini međusobni uspjeh u finalnoj seriji Kalelarga je slavila prije četiri godine. Prema kvaliteti igrača, iako Zadar brani naslov, Cibona je ponovno u prednosti. Tako kaže trener Zadrana Sagadin.

'Mi u finalu nemamo što izgubiti, Cibona je favorit. Ali i favoriti ponekad gube', kaže slovenski strateg za eZadar i nastavlja.

'Dat ćemo svoj maksimum i čekati priliku. U ovoj turbulentnoj sezoni i plasman u finale je zadovoljavajući rezultat. Poznajemo se u detalje i znamo da se moramo oduprijeti iznimno agresivnom protivniku', najavljuje Sagadin i kaže da umor ne može biti alibi jer je i Cibona u identičnoj situaciji.

Velimir Perasović u najavi prvog dvoboja također je ostao miran.

'Susrest će se dvije najkonstantnije momčadi u državi i teško je očekivati da će itko slaviti rezultatom 3:0. Ove sezone smo gubili u Zagrebu, ali i slavili u Zadru i prva utakmica može biti ključna. Pobjedom bismo se rasteretili pritiska, zadržali prednost domaćeg terena i stavili Zadrane pred imperativ pobjede u drugom dvoboju', kaže Splićanin na klupi Cibone koji sigurno ne može računati na Vukušića, dok je upitan i nastup preciznog beka Trohe.

'Mi trenutno nismo u najboljoj formi, ali situacija nije zabrinjavajuća. Činjenica je da smo rezultatski ovu sezonu već sada uspješno odradili, ali gubitak domaćeg naslova ostavio bi gorak okus. To želimo izbjeći', kaže Splićanin na klupi Cibone i za kraj izražava nadu da na utakmici neće biti atmosfera kao u Dvorani Krešimira Ćosića.

Finalna serija tradicionalno se igra do tri pobjede, a prva je na rasporedu u utorak u 18.30 sati u Zagrebu.