POVRATAK U PROŠLOST

Sadašnja zvijezda Formule 1 otkrila je zanimljivu priču vezanu uz Michaela Schumachera koja se dogodila prije devet godina: Nadrealno!

18.11.2021 u 07:53

Bionic
Reading

Vozač McLarena Daniel Ricciardo ispričao je zanimljivu priču vezanu uz njegovu karijeru i sedmerostrukog prvaka Michaela Schumachera

Australac se na početku karijere u bolidu Toro Rossa utrkivao protiv legendarnog Nijemca koji je poslije povratka bio u momčadi Mercedesa. Na VN Japana 2012. Schumcher se probijao iz donjeg dijela poretka, ali nije mogao pronaći put pored mladog Ricciarda.

'Imao sam Michaela Schumachera iza sebe. Još se utrkivao kad sam ja krenuo, što je samo po sebi bilo nadrealno. Još uvijek ne mogu vjerovati u to jer je on bio moj heroj dok sam odrastao. Bio je iza mene i tada je bio u boljem bolidu, a bio je to i Michael Schumacher. Branio sam se zadnjih 10-15 krugova i to za zadnji bod, to je bio top 10 što je za mene bilo veliko u tom trenutku u karijeri', pričao je Ricciardo o borbi na stazi Suzuka sa legendom ovog sporta.

'Tada nisam pao pod pritiskom i nisam bio preplavljen činjenicom da je Schumacher iza mene, znao sam da je to bio unutarnji trenutak za mene u kojem sam bio kao 'u redu, imam ono što je potrebno izdržati pritisak.'

No, nakon uzbuđenja u Japanu protiv, kako ga je sadašnji vozač McLarena ranije nazvao, 'bogom sporta', Ricciardo je rekao da je posebni trenutak za njega došao sljedećeg vikenda u Koreji, kada mu je prišao Schumacher što je istaknuo kao prijelomni trenutak u karijeri Formule 1 na osobnoj razini.

  • +16
Formula 1, Velika nagrada Brazila, Interlagos, 14.11.2021. Izvor: EPA / Autor: Sebastiao Moreira

'Imamo paradu vozača nekoliko sati prije utrke i svi zajedno idemo unaokolo i mašemo gledateljima. Prišao mi je, a ja još nisam baš razgovarao s njim, i rekao je 'dobar posao u Japanu, jako dobro ste se branili', a ja sam bio kao 'vau, super'. To je zaista bio prvi trenutak kada sam pomislio 'u redu, možda pripadam ovom sportu'.