TO JE PRAVI RAZLOG

Sada je svima jasno zašto je suradnja naprasno prekinuta; Donna Vekić izvisila je zbog nekada najbolje tenisačice svijeta

27.07.2020 u 14:18

Bionic
Reading

Njemačka tenisačica Angelique Kerber obnovila je suradnju sa svojim dugogodišnjim trenerom 43-godišnjim Nijemcem Torbenom Beltzom s kojim je stigla do statusa najbolje svjetske igračice

Beltz je trenirao 32-godišnju ljevoruku Njemicu poljskog podrijetla u dva navrata, od 2004. do 2013. i od 2015. do 2017., kad su prekinuli suradnju zbog niza loših rezultata koji su uslijedili nakon najbolje godine u njezinoj karijeri, u kojoj je osvojila naslove pobjednice Australian Opena i US Opena te srebro na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru, a uspela se i do broja 1 na pojedinačnoj WTA ljestvici.

Nakon prekida s Beltzom Kerber je pod vodstvom Belgijca Wima Fissettea osvojila naslov u Wimbledonu 2018., ali je na kraju te godine prekinula i tu suradnju. U posljednjih godinu i pol dana Kerber je surađivala s bivšim njemačkim Davis Cup reprezentativcem Rainerom Schuettlerom te s Dieterom Kindlmannom.

Beltz je u međuvremenu bio angažiran kao trener hrvatske Fed Cup reprezentativke Donne Vekić, koja je pod njegovim vodstvom stigla do četvrtfinala prošlogodišnjeg US Opena te u studenome 2019. osvanula na 19. mjestu pojedinačne WTA ljestvice što joj je najbolji plasman u karijeri.

Beltz je prije tri tjedna, nakon uspješne suradnje tijekom protekle dvije i pol godine, prilično naprasno prekinuo poslovnu vezu s 24-godišnjom Osječankom navodeći kako se s njezinom ekipom nije mogao dogovoriti oko rasporeda treninga i turnira koje će igrati u nastavku ove sezone, koja je prekinuta još u ožujku.

Kerber je ove godine nastupila na samo tri turnira australske turneje na početku sezone, a najbolji rezultat joj je bila osmina finala Australian Opena. Od ostalih turnira je odustala zbog ozljede bedrenog mišića, a nije jasno ni kad će se ponovno vratiti nastupima.

Trenutačno 21. tenisačica svijeta nije prijavljena za turnir u Palermu, kojim bi 3. kolovoza trebala biti najstavljena sezona za tenisačice. Turnir će biti igran na zemljanoj podlozi, a na njemu bi trebale nastupiti i dvije najbolje hrvatske tenisačice Petra Martić i Donna Vekić.