Glas naroda

Sada je sve jasno: Nikola Vlašić ima veliku prednost u odnosu na Ivana Rakitića koji gubi povjerenje navijača

08.10.2019 u 09:18

Bionic
Reading

Pitali smo vas tko bi trebao istrčati na Poljudu i prednost u odnosu na Rakitića ste dali Vlašiću

Pred Hrvatskom nogometnom reprezentacijom su susreti s Mađarskom i Walesom u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2020., a u reprezentaciji je ponovno i Ivan Rakitić koji je prošlu reprezentativnu akciju, protiv Slovačke i Azerbajdžana, propustio zbog problema koje ima u Barceloni.

Iako je Raketa bio standardan prvotimac Barcelone u prošloj sezoni, ove sezone je potpuno ispao iz trenerovih planova i u šest utakmica skupio tek 186 minuta. Izbornik Zlatko Dalić ga je poštedio protiv Slovačke i Azerbajdžana kako bi Rakitić riješio status u klubu, a njegovu odsutnost u reprezentaciji sjajno je iskoristio Nikola Vlašić koji je u ovim susretima bio jedan od najboljih igrača.

Sjajni 22-godišnjak je protiv Slovačke čak i zabio gol u visokoj pobjedi od 4:0 i pokazao je da se na njega može računati u godinama koje dolaze. Na klupskom planu mu također ide sjajno,a o dolaska u moskovski CSKA se preporodio i postao jednim od ključnih igrača ruskog kluba. Ove sezone je u 14 utakmica zabio pet golova i upisao tri asistencije.

Pitali smo Vas što mislite tko bi trebao istrčati na Poljudu protiv Mađarske, Rakitić ili Vlašić i dali ste nam poprilično jasne odgovore. Vrijeme je za mlade snage. Na pitanje kome izbornik Zlatko Dalić treba dati priliku protiv Mađara na Poljudu 43.3 posto naših čitatelja je odgovorilo da bi to trebao biti Rakitić koji je ipak iskusniji i jedan je od senatora reprezentacije, dok se većina (56.7 posto) ipak odlučila za Vlašića koji je u sjajnoj formi i igrat će na 'svojem' Poljudu.