Velika Anketa

Tko treba biti u veznom redu Hrvatske protiv Mađara: Senator Rakitić ili raspoloženi Vlašić?

07.10.2019 u 11:47

Bionic
Reading

Pred Hrvatskom su susreti s Mađarskom i Walesom u kvalifikacijama za Euro 2020., a izbornik Zlatko Dalić ima veliku dvojbu

Hrvatsku nogometnu reprezentaciju čekaju dva važna kvalifikacijska susreta za Europsko prvenstvo 2020. godine. 'Vatreni' u četvrtak (10. listopada u 20:45) dočekuju Mađarsku na Poljudu, a onda tri dana kasnije gostuju u Walesu (13. listopada u 20:45).

Zlatko Dalić želi u ove dvije utakmice upisati šest bodova, a na raspolaganju će imati najjači sastav u koji se vraća i Ivan Rakitić koji je preskočio oglede sa Slovačkom i Azerbajdžanom zbog situacije u klubu. Rakitić ne proživljava sezonu iz snova.

Trener Barcelone Ernesto Valverde ga nema u svojim planovima u novoj sezoni pa, iako je u prošloj bio standardan u prvih 11 katalonskog diva, ovu uglavnom provodi na klupi. Do sada je u šest utakmica odigrao tek 186 minuta i daleko je od statusa kojeg je imao do nedavno.

Cijela situacija oko kluba je zabrinula Raketu koji je izbornika Dalića zamolio da ga poštedi protiv Slovačke i Azerbajdžana, a njegovo odsustvo je sjajno iskoristio mladi Nikola Vlašić koji je u tim susretima bio među najboljima na terenu, a protiv Slovačke je zabio i prekrasan pogodak u visokoj pobjedi (4:0).

Vlašić ima tek 22 godine i pred njim je sjajna karijera, a od kada je potpisao za CSKA Moskvu na ljeto 2018. godine počeo je pokazivati koliko zna. Ove je sezone standardan u svojem klubu i u 14 utakmica je zabio pet golova i upisao tri asistencije.

EP kvalifikacije

Skupina E

Azerbajdžan-Hrvatska1:1
Mađarska-Slovačka1:2
Utk.Pob.Ner.Izg.Bod.
1.Hrvatska531110
2.Mađarska53019
3.Slovačka53029
4.Wales42026
5.Azerbajdžan50151

Sljedeće utakmice

10.10.Slovačka-Wales
10.10.Hrvatska-Mađarska
13.10.Mađarska-Azerbajdžan

Dalić će sada morati odlučiti kome dati prednost u prvoj utakmici, onoj s Mađarima na Poljudu: senatoru Rakitiću ili mladom Vlašiću? Na Rakitićevoj strani su iskustvo i značaj koji ima za 'vatrene' koje je zadužio svojim sjajnim igrama na Svjetskom prvenstvu u Rusiji gdje je bio naš ponajbolji igrač. S druge strane Vlašić ima veću minutažu u klubu, u boljoj je formi, a ne treba zanemariti ni činjenicu da se utakmica igra na Poljudu koji je ipak Vlašićev dom jer je ponikao u splitskom Hajduku.