čekali su četiri godine

Zlatko Dalić na najbolji način najavio utakmicu s Mađarskom: Hrvatska reprezentacija igra u hrvatskom Splitu

07.10.2019 u 14:13

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija u četvrtak (10. listopada) na Poljudu će igrati utakmicu 7. kola kvalifikacije za plasman na Euro 2020. godine. 'Vatreni' u Splitu nisu igrali još od lipnja 2015. godine...

Poljud je za utakmicu s Mađarima rasprodan u rekordnom vremenu, oni najvjerniji navijači su - bez obzira na višegodišnji rat s čelnicima Hrvatskog nogometnog saveza - jedva dočekali povratak reprezentacije u Split. Jasno je kako se izbornik Zlatko Dalić i svi igrači raduju nastupu na Poljudu...

'Veselim se utakmici na Poljudu i ovome što nas čeka, već sam prije rekao da Poljud prima 100.000 navijača da bi bilo toliko ljudi. Karte su prodane u roku jednog dana i to pokazuje koliko Dalmacija i Split poštuju i vole reprezentaciju. Možda je kult te reprezentacije prije bio izgubljen, ali on je opet tu. Problemi koji se potenciraju na relaciji HNS - Hajduk trebaju se rješavati kroz sastanke, a ne na terenu. Premalo utakmica u Splitu nije na ponos nikome. Rebić, Perišić, Modrić, Vlašić, što su ti dečki kome krivi? Veseli me da će na Poljudu biti sjajna atmosfera i hrvatska nogometna reprezentacija igra u hrvatskom Splitu, to je najvažnije', kazao je na početku hrvatski izbornik Zlatko Dalić.

Bolji uvod od ovoga mu niti nije trebao, no ima izbornik o čemu brinuti. Treba se što bolje pripremiti za Mađare i osvetiti im se za poraz 2:1 u Budimpešti.

Izvor: Pixsell / Autor: Miranda Cikotic

'Igrači još dolaze, nisu stigli svi jer su jučer kasno neki imali utakmice. Nitko nije javio nekakve nove probleme', krenuo je s najavom Dalić pa se osvrnuo i na utakmicu u četvrtak:

'Rekao sam da ovisimo sami o sebi, to je najvažnije. Nema puno kalkulacija, pet ili šest bodova treba nam da bismo bili sigurni neovisno o drugima. Prva su stepenica Mađari, ali ništa manje nije bitan Wales. Čekaju nas dvije utakmice u tri dana i sigurno da ćemo za to koristiti petnaest ili šesnaest igrača. Kroz razgovore i treninge vidjet ćemo što ćemo konkretno napraviti.'

  • +8
Zlatko Dalić Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

Travnjak na Poljudu nije u dobrom stanju...

'Ne znam detalje o travnjaku, ali nema tu nekog hendikepa za nas. Nadam se da će to popraviti do utakmice i da će u ova dva tri dana sve biti riješeno', kaže Dalić koji, realno, ne spava mirno. Možda nema problema s ozljedama igrača, no neki od njih nisu standardni u svojim klubovima i pitanje je hoće li se za njih naći mjesta u početnom sastavu Hrvatske. Prije svih se to odnosi na Antu Rebića i Ivana Rakitića, a kao potencijalna rješenja ukazuju se Nikola Vlašić koji igra sjajno u dresu moskovskog CSKA te Josip Brekalo koji briljira u Wolfsburgu.

'Ante Rebić, nažalost, ne igra u Milanu i to je jedan od problema. No, kad razgovaram s njim i vidim njegovo stanje, odlučit ću. Nikola Vlašić, pak, igra sjajno i drago mi je da je Ivan Rakitić s nama nakon dva izbivanja. Ti igrači daju sve od sebe za reprezentaciju', razmišlja Dalić koji je još jednom istaknuo:

Poruka na Poljudu Izvor: Pixsell / Autor: Miranda Cikotic/PIXSELL

'Ponovit ću, u zadnjim je susretima bila moja greška što nisam koristio više igrača, ne libim se to priznati. Za pravo mi je dala ta sjajna utakmica protiv Slovačke što nisam mijenjao ekipu, a mislim da sam morao bolje reagirati u drugom susretu kad je došlo do pada. Ubuduće ću drugačije reagirati. No, opet kad pogleda, Slovačka je bila jedna od najboljih utakmica u mojem mandatu pa me malo 'povuklo'.

Za kraj je Zlatko Dalić ostavio 'šećer', kapetana Luku Modrića...

'Ma Luka bi i pješke došao na okupljanje. Jako nas raduje njegov gol, trebalo mu je to. Vratio se nakon ozljede i zabio... Baš sam pričao s njim neki dan. Zidane mu je rekao da će početi s klupe, a on je ušao i zabi taj gol', otkriva Dalić koji je za kraj otkrio i najveći problem u našoj reprezentaciji:

'Golmani... Tu imamo problem. Livaković dobro brani, ali Kalinić je sad ispao iz Aston Ville. No ne želim olako nekoga otpisati, razumijem situaciju da golmanima nije lako. Sada je u Sluga imao dvije greške i napao ga je trener. Gledamo širu sliku i ako netko nije u formi, moram tražiti druga rješenja. Kod nas je uvijek postojala hijerarhija, no morat ću reagirati nastavi li se ovako', zaključio je hrvatski izbornik Zlatko Dalić.

Izvor: Pixsell / Autor: tportal.hr