strijelac i asistent

Sada je jasno zašto Allegri nije pustio Mandžukića u United i koliko ga cijeni

26.08.2018 u 08:56

Bionic
Reading

Donedavni napadač hrvatske nogometne reprezentacije Mario Mandžukić bio je strijelac i asistent u 2:0 (1:0) domaćoj pobjedi Juventusa protiv Lazija u prvoj utakmici 2. kola talijanskog prvenstva.

Mandžukić, koji je odigrao čitavu utakmicu za Juventus, u 30. je minuti glavom spustio loptu Miralemu Pjaniću koji je preciznim udarcem doveo branitelja naslova u vodstvo, da bi u 75. minuti sam pogodio za 2:0 iz poluvoleja nakon što se Cristiano Ronaldo spetljao u petercu gostiju.

>> Mario Mandžukić odbio europskog velikana i njegove milijune

Inače, Juventus je u utakmicu krenuo s nešto izmijenjenim sastavom. Trener Allegri postavio je momčad u kojoj nije bilo mjesta za Paula Dybalu, Douglasa Costu, Juana Cuadrada, a Mandžukića je vratio u sastav.

>> Pogledajte Mandžukićev pogodak nakon nevjerojatnog Ronaldovog promašaja

Serie A, Chievo - Juventus Izvor: Pixsell / Autor: firo Sportphoto/DPA/PIXSELL

Također, u premijeri pred svojim navijačima, priliku je dobio i Cristiano Ronaldo.

'Postojala je opasnost da nas preplavi entuzijazam zbog prve Ronaldove utakmice na stadionu pred našim navijačima, morali smo biti strpljiviji. Bez Dybale je bilo teško prenositi loptu, ali čim smo se uigrali krenuli smo se bolje braniti. U drugom dijelu bili smo puno bolji. Ovo nam je ujedno bila i prva utakmica protiv jakog suparnika (op.a. u prvom kolu imalu su gostovanje kod Cheiva), i prošlo je dobro', objasioi je Allegri te dodao zašto je Dybala ostao na klupi.

'Imam jaku momčad i svi će nam trebati posebno kad krenu utakmice u Ligi prvaka. Dybala povezuje linije, Bernardeschi to isto može raditi, a oni koji su igrali na Svjetskom prvenstvu su se kasnije priključili momčadi i još nisu na istoj razini s ostalima. Mandžukići Matuidi su druga stvar, njih dvojica imaju drugačiji motor od ostalih'.