na sramotu obitelji

Sada je i službeno: brat slavnog francuskog nogometaša Paula Pogbe optužen i određen mu pritvor

18.09.2022 u 13:52

Bionic
Reading

Mathias Pogba je optužen i određen mu je pritvor zajedno s još četvoricom zbog sumnje da je iznudio novac od svog brata Paula Pogbe, javlja francuski AMC Sport.

Tužiteljstvo u Parizu i službeno je podignulo optužnicu za iznudu i kriminalno udruživanje protiv Mathiasa Pogbe i ostatka grupe koju čine osobe od 27 do 36 godina.

'Uložit ćemo žalbu na ovu odluku. Moj klijent nema veze s kriminalnom organizacijom. Ne razumijemo odluku koju je donio sud da ga zadrži u pritvoru, posebno što ima alibi za noć kada se dogodila navodna otmica', rekao je Mathiasov odvjetnik Yasin Buzru.

Podsjetimo, Paul Pogba je navodno rekao istražiteljima da mu je banda prijetila puškama i tražila 15 milijuna eura kako ne bi objavila kompromitirajući video, te jer su ga 'diskretno štitili' tijekom posljednjih deset godina. Navodno iza svega stoje njegov brat i prijatelj iz djetinjstva.

Sve se dogodilo u ožujku ove godine u Parizu kada su ga dvojica muškaraca pod prijetnjom pušaka odvela u jedan stan u pariškom predgrađu Lagny-sur-Marne, gdje je Pogba odrastao. Tamo su članovi bande optužili Pogbu da im nije financijski pomogao otkako je postao profesionalni igrač. Pariška policija potvrdila je kako je pokrenuta istraga.