PRAVI ISPIT POVJERENJA

Sada će postati jasno koliko Simeone vjeruje Šimi Vrsaljku!

01.02.2017 u 09:56

Bionic
Reading

Nogometaši Atletica ove srijede u polufinalu Kupa kralja protiv Barcelone igraju jednu od svojih najvažnijih utakmica sezone, a ako Diego Simeone ponovo u udarnu postavu gurne Šimu Vrsaljka, to je dokaz da je zadobio njegovo potpuno povjerenje...

Hrvatski 25-godišnji desni branič tijekom jesenskog dijela Primere uglavnom je sjedio na klupi i čekao priliku kod trenera Diega Simeonea, no u novoj kalendarskoj godini uspio se nametnuti Argentincu.

Šime Vrsaljko uspješno je izgurao Juanfrana iz udarne momčadi u posljednje vrijeme u Primeri, dok su u Kupu kralja dosad imali podjednaku minutažu.

Rezultati Atletica ove sezone nisu bajni, posebno ne u španjolskom prvenstvu u kojem se muči da bi uopće izborio plasman u Ligu prvaka, no u Kupu ima dobru priliku osvojiti trofej ako u polufinalu izbaci posljednjeg velikog rivala, moćnu Barcelonu.

Atletico ove srijede igra prvu utakmicu protiv Rakitića, Messija i društva na Calderonu, a ta će nam izuzetno važna utakmica za crveno-bijele također pokazati i koliko Diego Simeone vjeruje Šimi Vrsaljku. Naime, ako ga ubaci u prvu momčad i u ovakvoj utakmici, onda je jasno da ga je hrvatski reprezentativac svojim igračkim kvalitetama potpuno osvojio i da ga trener želi do kraja sezone na poziciji desnog braniča. Ako ga pak vrati na klupi, to bi značilo da smatra kako je iskusni Juanfran ipak bolje rješenje u ključnim utakmicama.

Španjolski mediji u najavi susreta daju prednost Vrsaljku, ali Simeone je često nepredvidiv. U posljednje dvije utakmice kupa Juanfran je startao od prve minute, no protivnik je bio Eibar, a ne Barcelona. U svakom slučaju, Šimi se smiješi najteži ispit otkad je prošlog ljeta potpisao za Atletico, borba s Neymarom, Messijem i Suarezom. Međutim, trener je taj koji ovaj ispit prvo treba odobriti...