tako to rade velikani

Sad se vidi tko je pravi gospodin; Diego Simeone odgovorio na uvrede kojima ga je 'počastio' Jürgen Klopp...

12.03.2020 u 15:37

Bionic
Reading

Atletico Madrid na Anfieldu je u uzvratnoj utakmici osmine finala Lige prvaka nakon produžetaka pobijedio Liverpool 3:2 i iz natjecanje izbacio još uvijek aktualne prvake. Trener 'redsa' Jürgen Klopp bio je bijesan nakon utakmice, a komentirao je i igru 'rojiblancosa'. Sad mu je na sve te kritike i uvrede stigao odgovor Diega Simeonea

Činjenica je kako je Liverpool u dvije utakmice osmine finala Lige prvaka dominirao i ostavio bolji dojam na terenu. Ali, 'redsi' su obje utakmice - izgubili. U prvoj je Atletico Madrid slavio 1:0, a u uzvratu je nakon produžetka bilo 3:2.

I Liverpool je ispao, Atletico ide u četvrtfinale. Više nego zasluženo jer nogomet se ne igra zbog dojma (istina, poželjno je!), već pobjednika određuje tko je zabio više golova. U ovom slučaju dojam ostaje Liverpoolu, a pobjede idu Atleticu.

No, sve je to poprilično razljutilo Jürgena Kloppa koji je nakon ispadanja otvoreno kritizirao i vrijeđao igru Atletica, taktiku trenera Diega Simeonea. Njemački se stručnjak najblaže rečeno nije ponio sportski. Ali, tko gubi, ima pravo i da se ljuti. Da stvar za Kloppa bude još i gora, sad je na sve njegove izrečene uvrede stigao i odgovor Diega Simeonea. I Klopp se nakon svega sigurno ne osjeća baš najbolje.

'Nikad nećemo odustati od svog plana igre, igrači su ga ispratili savršeno. Ova utakmica će ući u legendu kod navijača. Vratili smo se među najboljih osam momčadi Europe i pobijedili izuzetnog protivnika', kazao je Simeone koji je Atletico dva puta vodio do finala Lige prvaka. Simeone je ljetos ostao bez najboljeg igrača Antoinea Griezmanna koji je prešao u Barcelonu, ali 'rojiblancosi' sad imaju novog heroja.

Tko je taj? Ne, nije Marcos Llorente koji je Liverpool potopio s dva gola. Junak pobjede Atletico Madrida je ipak bio slovenski golman Jan Oblak s devet nevjerojatnih obrana. 'Skidao' je sve moguće i nemoguće pokušaje Liverpoola koji je doslovno opsjedao njegov gol...

  • +9
Liverpool - Atletico M., osmina finala Lige prvaka, 2019/20. Izvor: EPA / Autor: PETER POWELL

'Oblak je nevjerojatno važan, ma imamo najboljeg golmana na svijetu. Gledajte, Barcelona ima Lea Messija, koji za njih na terenu radi razliku. Kod nas tu razliku radi Oblak', ustvrdio je Diego Simeone.

Za kraj, Diego Simeone nije mogao zaobići kritike Jürgena Kloppa. Komentirao je Argentinac sve što je njemački trener izrekao nakon utakmice... I jasno, ostao je gospodin do kraja. Za razliku od Kloppa koji očigledno ne zna gubiti...

'Da bude jasno, Liverpool je definitivno najbolja momčad protiv koje smo igrali. U nogometu tražiš način da protivniku zagorčaš život. Mi igramo da pobijedimo, s 'oružjem' koje imamo na raspolaganju. Poštujemo svoj identitet, karakteristike naših igrača i trudimo se da na najbolji mogući način iskoristimo naše prednosti i u isto vrijeme sve slabosti naših protivnika', zaključio je Diego Simeone. Sigurno je da Klopp može puno naučiti od svog kolege koji ga je u dvije utakmice nadmudrio i pobijedio. Kako na terenu, tako i izvan njega. Na Kloppovu sramotu.