maro Joković prelomio

S reprezentacijom Hrvatske osvojio je olimpijsko i svjetsko zlato pa izborniku rekao da ga ne zove; evo o čemu su pričali i što je razlog ovoj odluci

18.10.2021 u 13:00

Bionic
Reading

Dubrovčanin Maro Joković, jedan od najboljih desnih bekova u povijesti vaterpola, donio je tešku, ali očekivanu odluku. Oprostio se od kapice hrvatske vaterpolske reprezentacije s kojom je osvojio 20 medalja na velikim natjecanjima

Nakon nekoliko izleta u inozemstvo i duge i uspješne karijere 34-godišnji Maro Joković odlučio se vratiti u svoj matični klub Jug Adriatic osiguranje.

Statističari su tako izvukli podatak koliko je toga osvojio pa se tako došlo od zastrašujućeg broja od gotovo 40 klupskih trofeja te ono što je još vrijednije 20 medalja s vaterpolskom reprezentacijom Hrvatske na velikim natjecanjima, uključujući olimpijsko i svjetsko zlato.

>> [FOTO] Maro Joković o mentoru bez kojeg ne bi postao najbolji na svijetu, ali i ozljedi zbog koje je kao mladić zamalo završio karijeru; uz sve probleme, uspio je diplomirati i postati olimpijski pobjednik

'Iskreno, ne brojim trofeje i medalje koje sam osvojio. Ima ljudi iz Dubrovnika koji vode brigu o tome… Ne volim se isticati kao neki rekorder, samo želim u svakoj sezoni dati svoj maksimum. Znam da sam prema statističarima najtrofejniji hrvatski vaterpolist, ali s druge strane iza mene je duga karijera', nedavno nam je rekao Joković koji se nakon sezone u talijanskoj Bresciji opet odlučio vratiti kući.

No, isto tako nakon Olimpijskih igara i kratkog odmora s obitelji donio je odluku kako se nakon 15 godina u kontinuitetu oprašta od reprezentacijom Hrvatske.

'A što da vam kažem, 15 godina sam igrao za Hrvatsku i samo je Andro Bušlje igrao duže od mene. Igrajući za Hrvatsku doživio sam najljepše trenutke u karijeri jer smo osvojili baš sve što se može! Eto, stigao sam do točke kada tijelo i glava više ne mogu to pratiti i biti na razini koja je potrebna. Odluka nije bila lagana s obzirom da je igranje za reprezentaciju postalo dio mog života i cijele sportske karijere', kazao je Joković dodavši kako je došlo do te odluke.

'Moram reći da sam dugo sam lomio oko odluke, ali mislim da je najispravnija jer ako nisam 100%, što reprezentacija traži, onda je poštenije reći izborniku. Zaista ne bi bilo fer da idem u nešto u što ne mogu dati cijelog sebe.'

Na pitanje kako je reagirao izbornik Tucak rekao je za tportal:

'Svoju sam odluku rekao izborniku Tucku i on se s tim složio te izrazio je žaljenje što neću i dalje biti dio reprezentacije. No, jasno je kako reprezentacija Hrvatske - koja sljedeće godine ima dva velika natjecanja - nastavlja svojim tokom. Dolazi do smjene generacija, ali sam uvjeren kako će sve i dalje ostati u pozitivnom tonu', završio je Joković koji će sada ljeti imati više vremena za odmor, ali i za obitelj.