pratički sve dogovoreno

S Liverpoolom je bio engleski i europski prvak, ali nezadovoljan je minutažom i seli u Milan, a na kraju godine prijetit će i Hrvatskoj

12.04.2022 u 09:58

Bionic
Reading

Belgijski napadač Divock Origi (26) na koncu sezone napustit će Liverpool i karijeru nastaviti u redovima Milana, prenose talijanski mediji.

Origi napušta Anfield kao slobodan igrač, a za Rossonere bi trebao potpisati ugovor na tri godine vrijedan 3.5 milijuna eura po sezoni.

Belgijski napadač je član Liverpoola od 2014. godine kada je stigao iz Lillea, no dvije sezone je proveo na posudbama u Lilleu i Wolfsburgu.

U tom periodu, Origi je za Liverpool odigrao 171 utakmicu i zabio 40 golova. Naravno, ta brojka lijepo zvuči, ali za tako dugi period ipak je nezadovoljavajuća za dobrog igrača.

U dresu Redsa, Origi je osvojio Ligu prvaka i naslov klupskog svjetskog prvaka i Uefinog Superkupa, postao je engleski prvak te pobjednik Liga kupa,'

Ove sezone je odigrao samo 533 minute u 14 natjecateljskih utakmica postigavši pet golova uz tri asistencije.

Za belgijsku reprezentaciju je upisao 32 nastupa i postigao tri gola, ali po svemu sudeći mogao bi biti i dio reprezentacije koja će krajem godine igrati na svjetskom prvemstvu, u skupini protiv Hrvatske, Kanade i Maroka.