već ga gledaju

Hrvatskom reprezentativcu prijeti ispadanje u drugu ligu, ali ovog bi ljeta mogao napraviti transfer života i preseliti u veliku Barcelonu

12.04.2022 u 08:23

Bionic
Reading

Hrvatski reprezentativac i jedan od najboljih lijevih bekova njemačke Bundeslige, 24-godišnji Borna Sosa ovog bi ljeta mogao napraviti transfer karijere.

Iako se sa Stuttgartom bori za očuvanje prvoligaškog statusa, a Švabe su samo jedan bod od zone ispadanja, Borna Sosa ne bi trebao živjeti u velikoj neizvjesnosti.

Naime, prema pisanju SkySporta, predstavnici Barcelone od petka su u Njemačkoj te su pratili dvoboj Stuttgarta i dortmundske Borussije, kako bi na licu mjesta doživjeli mogućnosti hrvatskog krilnog igrača, iskoristivog i na bekovskoj, a li i ofenzivnijoj krilnoj poziciji.

Sosu ugovor sa Stuttgartom veže do 2025. godine, ali sigurno bi mu klub izašao ususret da ga ovaj španjolski velikan uistinu poželi, koji se pod Xavijem oporavlja od očajnog ulaska u sezonu i igra sve zapaženiju ulogu u La Ligi. Opcija odlaska bila bi i posve logična da se Stuttgartu zalomi ispadanje u niži rang.

Ali što je najvažnije, Sosa ima i odštetnu klauzulu od 25 milijuna eura, pa Barcelona zna i koliko bi novca morala izdvojiti za igrača o kojem su prošle godine pisali kao i potencijalnom njemačkom reprezentativcu. Prema tome, jasno je da je riječ o klasnom igraču, pred kojim su još godine igranja nogometa na najvišem nivou.

Ove sezone Sosa je za Stuttgart odigrao 25 utakmica te zabio dva gola, pri tom i upisao osam asistencija.

Naravno, taj bi transfer bio veliki iskorak Sose, ali i donio mu dodatnu mirnoću uoči SP-a u Kataru.